Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord.

Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

 

Recept (2 portioner)

2 st kycklingfiléer

Till marinaden:

En pressad lime

En färsk röd chilli, skivas i tunna skivor

En pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

Salt

Till salladsbädden (förslagsvis, kan varieras efter smak, tycke och tillgång på grönsaker):

Isbergssallad

Ruccola

Rödlök

Gurka

Färska champinoner

Avocado

 

Beskrivning

Tina kycklingfiléerna. Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor. Rör ihop marinaden.

Lägg sedan kycklingbitarna i marinaden. Låt ligga där i cirka 30 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden. Marineringen är klar när köttet har blivit vitaktigt på ytan.

Under tiden köttet marineras, förbereder man salladsbädden.

Marinering av kycklingen Kycklingen i ugnen

Sätt ugnen på 150 grader, varmluftsläge om sådant finns. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Placera de färdigmarinerade kycklingbitarna i braspannan. Låt chillin från marinaden följa med. Låt stå i ugnen i 10 minuter.

Lägg kycklingen på salladsbädden. Häll över skyn från braspannan.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Den här såsen serverar Bull ofta till den ugnsbakade laxen. Såsen påminner om en hollandaise, men inte riktigt. Den är enkel och snabb att tillaga. Dessutom uppfyller den kriteriet att "en bra sås reder sig själv".

 

Ännu en fläskfilé som Bratt kan bjuda Bull på då han är sen hem från jobbet. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Julbordens traditionella revben är, enligt Bull och Bratt's mening, en ganska trist historia. Grå, torra, trådiga och ganska smaklösa. Det är dax för lite nytänkande, här presenteras fräschare variant. Det är inget speciellt juligt med dessa revben, utan dessa revben passar till bufféer året om.

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Go to top