Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.

Recept

För två personer

2 kycklingfiléer

1 färsk röd chillifrukt

8 vitlöksklyftor

1/2 lime

Smör för stekning

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

4 färska champinjoner

1 näve rucolla

Några salladsblad

Salt och peppar

Parmesanost

12 skivor salami

Färsk basilika

 

Beskrivning

Skär kycklingfileerna i grova strimlor och blanda dem med hackad chilli, salta och smörstek kycklingen. Lägg över i en skål och pressa lime över. Skala vitlöksklyftorna och stek dem glansiga i nytt smör. Ta upp dem från stekpanna, och stek därefter salamiskivorna till chips.

Riv salladen, strö ut denna på ett uppläggningsfat tillsammans med rucollan. Strimla paprikan och lägg denna runt kanterna på fatet. Skiva svampen. Lägg nu upp kyckling, vitlök och svamp på salladsbäden. Häll över spadet från kycklingen. Toppa med salamichipsen, hyvlad parmesan och kanske några blad färsk basilika.

Servera, gärna med ett kylt, torrt, vitt vin eller med mineralvattnen.

 

Kommentarer   

# Ljummen kycklingsalladpaletas serranas 2017-07-27 13:37
As the admin of this site is working, no hesitation very rapidly it will
be renowned, due to its quality contents.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

Visst är det gott i början av sommaren med kokt nypotatis, men man behöver lite variation. Här kommer en variant som passar bra för grillkvällarna. Receptet är inspirerat av det kanariska köket. På de öarna har man ju nypotatis året om.

 

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bull att det hade blivit ännu bättre men en lammstek, men det är inte så populärt hos Bratt. Hur som helst, det blir en riktig god stek, och enkelt att tillaga då allt görs i ugn. En tzatziki passar bra till. 

Go to top