Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

 

Recept

1 – 1 ½ kg fransyska

1 - 2 gula lökar

6 vitlöksklyftor

1 röd paprika

2 röd chilipeppar

4 dl creme fraiche

2 msk tomatpuré

2 msk paprikapulver

1 tsk oregano

Smör för stekning

Salt och peppar

Ev. lite mjölk

Gärna några skivade champinoner, kanske 7-8 st.

1 tsk dijonsenap, om Bull får bestämma

Beskrivning

Putsa fransyska och skär upp den i lagom stora bitar, ca 1x1x3 cm. Hacka löken fint. Skär upp vitlök och chili i tunna skivor. Fräs löken mjuk och vitlök i en rejäl stekgryta. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna, och tillsätt sedan köttbitarna i grytan.

Rör ned paprika och chili. Låt fräsa en liten stund. Rör sedan ned tomatpurén. Salta och peppra. Häll i creme fraiche, oregano och paprikapulver. Kok upp, låt det stå och små puttra i en halv timme. Späd vid behov med lite mjölk.  

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

En liten sås som passar att ringla över kött, t.ex. fläskfile med prosciutto. Serveras i mycket små mängder.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Go to top