Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

 

Recept

1 – 1 ½ kg fransyska

1 - 2 gula lökar

6 vitlöksklyftor

1 röd paprika

2 röd chilipeppar

4 dl creme fraiche

2 msk tomatpuré

2 msk paprikapulver

1 tsk oregano

Smör för stekning

Salt och peppar

Ev. lite mjölk

Gärna några skivade champinoner, kanske 7-8 st.

1 tsk dijonsenap, om Bull får bestämma

Beskrivning

Putsa fransyska och skär upp den i lagom stora bitar, ca 1x1x3 cm. Hacka löken fint. Skär upp vitlök och chili i tunna skivor. Fräs löken mjuk och vitlök i en rejäl stekgryta. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna, och tillsätt sedan köttbitarna i grytan.

Rör ned paprika och chili. Låt fräsa en liten stund. Rör sedan ned tomatpurén. Salta och peppra. Häll i creme fraiche, oregano och paprikapulver. Kok upp, låt det stå och små puttra i en halv timme. Späd vid behov med lite mjölk.  

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En positiv sak med att arbeta i den akademiska världen är att man tillsammans med gästforskare och utbytesstudenter får  influenser från andra delar av världen. På detta sätt har nu Bratt upptäckt dessa fantastiskt goda bullar. De är givetvis helt glutenfria. Utmärkta som snacks, till ölen, och även som frukostbulle.

Kännetecknande för den danska fläskesteken är den krispiga, frasiga svålen som sitter kvar på steken, samt att man serverar rödkål till. Så långt är de flesta kokböckerna överens, därefter varierar de nedtecknade recepten ordentligt. Här presenteras vår variant, detta sätt är enkelt och ger alltid ett bra resultat. Vi passar på att ugnsteka morötter tillsammans med steken, det blir jättegott!

Första gången Bull skulle göra potatisgratäng åt Bratt, blev Bratt lite konfunderad och frågade: –Ska du inte ha grädde i gratängen? Nu kan inte Bratt tänka sig någon annan potatisgratäng än Olles buljongvariant. 

För det mesta grillas fläskkarré i skivor vilket fungerar riktigt bra. Utmärkt på t.ex. en campingsemester då det både är snabbt och enkelt. Fungerar även på enkla grillar. I dessa fall köper man kanske till och med köttet färdigmarinerat.

Men i det här receptet tar vi smakupplevelsen till högre höjder. Tricken är att tillaga en hel bit, indirekt grillad i en klotgrill. En god och stark hemgjord marinad. Samt rökspån från körsbärsträd. Tillagningstiden blir förvisso längre, men man blir rikt belönad för att man tar sig denna tid.

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa gjorde klassisk rödkål, ibland kallad dansk rödkål. Denna passar bra till vår danska fläskestek, och på julbordet.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

Go to top