Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Recept

Recept är för två portioner

2 skivor ryggbiff

2 gula lökar

2 ägg

Sås

2 dl vatten

1 msk tomatpure

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

Svart peppar

Maizena

Tillbehör

1 stor tomat

4 små potatisar

Beskrivning

Skala och skiva löken i hela ringar och stek den sedan mjuk i en klick smör. Håll den varm.

Blanda ihop i en kastrull; vatten, tomatpure, fond och soja. Låt koka och peppra efter smak. Red av såsen med maizena.

Pensla ryggbiffarna med olja, peppra och salta och stek dem sedan i en grillpanna. Dela en tomat och pensla snittytan med olja, salt och peppra. Stek även den med snittytan nedåt i grillpannan.

Stek två ägg i en vanlig stekpanna.

Servering

Lägg de grillade biffarna på vars en tallrik. Lägg över löken. Lägg dit potatisen och den grillade tomathalvorna. Häll skysåsen över löken. Lägg därefter det stekta ägget ovanpå biffen, eller sidan om. Garnera med en persiljekvist. 

Kommentarer   

# Biffstek med lökparis 2017-06-09 12:49
Normally I dont read post on sites, but I would like
tto say that this write-up very pressured me to check out and do so!

Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite nice article.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Visst är det gott i början av sommaren med kokt nypotatis, men man behöver lite variation. Här kommer en variant som passar bra för grillkvällarna. Receptet är inspirerat av det kanariska köket. På de öarna har man ju nypotatis året om.

 

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

När man konstigt nog inte har tid att vara i köket finns denna enkla, snabblagade och goda maträtt. Receptet är från början av 90-talet och man kunde få det serverat på någon av restaurangerna i Båstad under tennissäsongen Detta recept räcker till två, men kan man få ned en kycklingfilé till i formen så räcker det till tre.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

Go to top