Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Recept

Recept är för två portioner

2 skivor ryggbiff

2 gula lökar

2 ägg

Sås

2 dl vatten

1 msk tomatpure

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

Svart peppar

Maizena

Tillbehör

1 stor tomat

4 små potatisar

Beskrivning

Skala och skiva löken i hela ringar och stek den sedan mjuk i en klick smör. Håll den varm.

Blanda ihop i en kastrull; vatten, tomatpure, fond och soja. Låt koka och peppra efter smak. Red av såsen med maizena.

Pensla ryggbiffarna med olja, peppra och salta och stek dem sedan i en grillpanna. Dela en tomat och pensla snittytan med olja, salt och peppra. Stek även den med snittytan nedåt i grillpannan.

Stek två ägg i en vanlig stekpanna.

Servering

Lägg de grillade biffarna på vars en tallrik. Lägg över löken. Lägg dit potatisen och den grillade tomathalvorna. Häll skysåsen över löken. Lägg därefter det stekta ägget ovanpå biffen, eller sidan om. Garnera med en persiljekvist. 

Kommentarer   

# Biffstek med lökparis 2017-06-09 12:49
Normally I dont read post on sites, but I would like
tto say that this write-up very pressured me to check out and do so!

Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite nice article.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. 

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

Ännu en fläskfilé som Bratt kan bjuda Bull på då han är sen hem från jobbet. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

Go to top