Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Recept

Recept är för två portioner

2 skivor ryggbiff

2 gula lökar

2 ägg

Sås

2 dl vatten

1 msk tomatpure

1 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

Svart peppar

Maizena

Tillbehör

1 stor tomat

4 små potatisar

Beskrivning

Skala och skiva löken i hela ringar och stek den sedan mjuk i en klick smör. Håll den varm.

Blanda ihop i en kastrull; vatten, tomatpure, fond och soja. Låt koka och peppra efter smak. Red av såsen med maizena.

Pensla ryggbiffarna med olja, peppra och salta och stek dem sedan i en grillpanna. Dela en tomat och pensla snittytan med olja, salt och peppra. Stek även den med snittytan nedåt i grillpannan.

Stek två ägg i en vanlig stekpanna.

Servering

Lägg de grillade biffarna på vars en tallrik. Lägg över löken. Lägg dit potatisen och den grillade tomathalvorna. Häll skysåsen över löken. Lägg därefter det stekta ägget ovanpå biffen, eller sidan om. Garnera med en persiljekvist. 

Kommentarer   

# Biffstek med lökparis 2017-06-09 12:49
Normally I dont read post on sites, but I would like
tto say that this write-up very pressured me to check out and do so!

Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite nice article.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

En kall sås som kanske främst hör sommaren till. Passar väldigt bra till grillad fisk och nypotatis. Snabbt tillredd om man har en stavmixer tillhands.

En trevlig avslutning på middagen, de gånger man vill ha en dessert. Den knäckiga ytan av brännt socker kännetecknar denna rätt.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Go to top