Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

 

Recept

Köttrest från någon form av stek

4 tärnade potatisar

2 grovt hackade gula lökar

1 skivad vitlöksklyfta

1 morot som har halvslantats

1 tärnad röd paprika

4 skivor bacon skuren i bitar

4 skivade färska champinjoner

1 skivad färsk tomat

2 nävar ruccola

1 dl grovt riven parmesanost

Salt och peppar 

3 ägg

1 msk kallt vatten

Ett stänk av tabasco

 

Beskrivning

Vispa äggen lätt med vatten och tabascon i en bunke. Salta och peppra äggsmeten.Häll lite olivolja i en stekpanna och små stek potatisen, tillsätt därefter lök och vitlök. Efter en stund tillsätt morot, paprika, den överblivna steken och bacon. När saker och ting börjar bli mjuka, häll över äggsmeten och låt den stelna.

Lägg på de skivade champinjonerna och tomaterna. Strö över ruccolan och parmesanosten. Klart att servera.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Bratt har aldrig tyckt om vare sig fisk eller musslor. Men Bull vet precis hur han ska manipulera Bratt. Han kör en liten enkel förrätt med timjans doftande blåmusslor följt av en större varmrätt, så att Bratt ska bli mätt. Bull tror dock inte sina egna öron när Bratt vid fiskbilen vill ha musslor till middag. Receptet räcker till 2 personer  om man har rätten som huvudrätt, som förrätt räcker den till 6  personer.

Ursprunget till denna rätt hittades i en kokbok från sent 70-tal. Därefter har Bull i vanlig ordning ändrat i receptet. Bull anser att ett nödvändigt tillbehör till denna rätt är dijonsenap, Bratt håller inte med. Ett kylt Alsace vin, gärna en Pinot Blanc, passar fint till.

Go to top