Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

 

Recept

Receptet räcker till 4 - 5 paprikor, dvs till 2-3 personer

Till köttfärsen

500 gr blandfärs

2 ägg

1/2 dl vispgrädde

1 medelstor kokt potatis

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk sambal olek

Salt

Svartpeppar

Några stänk tabasco

Tomatsås

En burk krossade tomater

1 buljongtärning

1 dl vatten

1 msk smör

Maizena redning

Övrigt

4 - 5 stycken stora paprikor

3 dl nyriven parmesan

 

Beskrivning

Börja med paprikorna. Skär ett lock av toppen, där skaftet sitter. Ta ur inkråm och kärnor. Skölj paprikorna.

Blanda färsen. Löken skalas och rivs. Den kokta potatisen mosas. Vitlöksklyftan pressas. Rör ihop allt till en jämn smet. Fyll paprikorna med smeten. Ställ paprikorna i en ugnsfast form. Fördela den rivna osten på paprikorna, sätt därefter på locken. Sätt in i ugn, ca 170 grader. Klart efter 40 minuter.

Under tiden paprikorna bakas, tillreder man såsen. Häll de krossade tomaterna över i en tjockbottnad kastrull, mixa tomaterna med stavmixer. Häll därefter i vattnet och smula ned buljongtärningen. Låt såsen sedan sjuda i en kvart. Rör därefter ned smöret. Red av med maizena.

,

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en het, mättande och god gryta gjord på högrev, rökt sidfläsk och kidneybönor. En del av oss minns med avsmak barndomens så kallade chili con carne med avsmak, den som bestod av Heinz vita bönor, fläskfärs och på sin höjd en knivsudd chilipulver. Dessutom skulle man ha sönderkokt, smaklöst ris till. Men glöm nu den rätten, och upplev nu istället hur god en välgjord chili smakar.

Då grytan har ordentlig hetta, serveras svalkande tillbehör. Dessa är bland annat creme fraiche, gurka och rödlök.

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa. Lidl har ofta denna prisvärda styckbit i sin köttdisk.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull serverar den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

Go to top