Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

 

Recept

Receptet räcker till 4 - 5 paprikor, dvs till 2-3 personer

Till köttfärsen

500 gr blandfärs

2 ägg

1/2 dl vispgrädde

1 medelstor kokt potatis

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk sambal olek

Salt

Svartpeppar

Några stänk tabasco

Tomatsås

En burk krossade tomater

1 buljongtärning

1 dl vatten

1 msk smör

Maizena redning

Övrigt

4 - 5 stycken stora paprikor

3 dl nyriven parmesan

 

Beskrivning

Börja med paprikorna. Skär ett lock av toppen, där skaftet sitter. Ta ur inkråm och kärnor. Skölj paprikorna.

Blanda färsen. Löken skalas och rivs. Den kokta potatisen mosas. Vitlöksklyftan pressas. Rör ihop allt till en jämn smet. Fyll paprikorna med smeten. Ställ paprikorna i en ugnsfast form. Fördela den rivna osten på paprikorna, sätt därefter på locken. Sätt in i ugn, ca 170 grader. Klart efter 40 minuter.

Under tiden paprikorna bakas, tillreder man såsen. Häll de krossade tomaterna över i en tjockbottnad kastrull, mixa tomaterna med stavmixer. Häll därefter i vattnet och smula ned buljongtärningen. Låt såsen sedan sjuda i en kvart. Rör därefter ned smöret. Red av med maizena.

,

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. 

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

Go to top