Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

 

Recept

Receptet räcker till 4 - 5 paprikor, dvs till 2-3 personer

Till köttfärsen

500 gr blandfärs

2 ägg

1/2 dl vispgrädde

1 medelstor kokt potatis

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk sambal olek

Salt

Svartpeppar

Några stänk tabasco

Tomatsås

En burk krossade tomater

1 buljongtärning

1 dl vatten

1 msk smör

Maizena redning

Övrigt

4 - 5 stycken stora paprikor

3 dl nyriven parmesan

 

Beskrivning

Börja med paprikorna. Skär ett lock av toppen, där skaftet sitter. Ta ur inkråm och kärnor. Skölj paprikorna.

Blanda färsen. Löken skalas och rivs. Den kokta potatisen mosas. Vitlöksklyftan pressas. Rör ihop allt till en jämn smet. Fyll paprikorna med smeten. Ställ paprikorna i en ugnsfast form. Fördela den rivna osten på paprikorna, sätt därefter på locken. Sätt in i ugn, ca 170 grader. Klart efter 40 minuter.

Under tiden paprikorna bakas, tillreder man såsen. Häll de krossade tomaterna över i en tjockbottnad kastrull, mixa tomaterna med stavmixer. Häll därefter i vattnet och smula ned buljongtärningen. Låt såsen sedan sjuda i en kvart. Rör därefter ned smöret. Red av med maizena.

,

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

söndag, 07 januari 2024 08:08

En klassisk rätt som nu har tillagats för första gången i vårt kök. Det blev riktig lyckat så vi kommer laga Biff Rydberg fler gånger.

onsdag, 12 juli 2023 07:08

En modern version av en klassisk kycklingrätt som en del av oss minns från 1970-talet.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka