Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.

 

Recept

2 st skivor entrecote

Isbergssallad

Romansallad och/eller ruccola

1 äpple

1 selleristjälk

Valnötter

Parmesanost, grovt riven 

Ävja

1 äggula

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk creme fraiche

Svart peppar

1 tsk Dijonsenap  

Beskrivning

Rör ihop ävjan.

Skölj isbergssalladen, romansallad och eventuell ruccola. Skär salladen i mindre bitar. Skala äpplet och skär det i mindre bitar. Skär sellerin i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda tillsammans med ävjan. Lägg upp på tallrikar. Strö över grovt hackade valnötter.

Stek entrecoterna och skiva dem därefter och lägg dem på salladsbädden. Strö grovriven parmesanost över.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer. 

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

Visst är det gott i början av sommaren med kokt nypotatis, men man behöver lite variation. Här kommer en variant som passar bra för grillkvällarna. Receptet är inspirerat av det kanariska köket. På de öarna har man ju nypotatis året om.

 

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

Go to top