Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.

 

Recept

2 st skivor entrecote

Isbergssallad

Romansallad och/eller ruccola

1 äpple

1 selleristjälk

Valnötter

Parmesanost, grovt riven 

Ävja

1 äggula

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk creme fraiche

Svart peppar

1 tsk Dijonsenap  

Beskrivning

Rör ihop ävjan.

Skölj isbergssalladen, romansallad och eventuell ruccola. Skär salladen i mindre bitar. Skala äpplet och skär det i mindre bitar. Skär sellerin i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda tillsammans med ävjan. Lägg upp på tallrikar. Strö över grovt hackade valnötter.

Stek entrecoterna och skiva dem därefter och lägg dem på salladsbädden. Strö grovriven parmesanost över.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

Detta är en rätt som är enkel att tillaga. Den kan ätas varm eller med fördel kall. Den passar utmärkt som buffémat, både på julbordet, påskbuffen eller på studentfesten. Receptet är inte unikt för Bull och Bratt, utan vi tillagar denna rätt ganska traditionellt. Vi vispar ihop majonäsen själv, då vi vill ha lite mer syra och sting i den än normalt, men en genväg är givetvis att röra ned dillen i färdigköpt majonäs.

En liten omelett som kan ätas till frukost, då man känner för något annat än ägg och bacon. Eller komplettera med en liten sallad, och man får en utmärkt lunchrätt

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatsimos, den är nämligen mättande.

En rätt som både Bull och Bratt mindes lite svagt i från barndomen, men som fallit i glömska. Men så en dag fick Bull för sej att tillaga en av sin barndoms favoriter, men i sin egen tolkning. Då det är nödvändigt med glutenfri kost för Bratt måste ju skorpmjölet ersättas.

När man konstigt nog inte har tid att vara i köket finns denna enkla, snabblagade och goda maträtt. Receptet är från början av 90-talet och man kunde få det serverat på någon av restaurangerna i Båstad under tennissäsongen Detta recept räcker till två, men kan man få ned en kycklingfilé till i formen så räcker det till tre.

Go to top