Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutemfri. Att servera rårörda lingon till är nära nog en nödvändighet. Rätten är snabb att laga, så det passar fint en vardagskväll då jobbet suget musten ur en.

 

Skansk Aggakaka 2

Recept

Receptet är avsett för 2 personer

ca 400 gr stekfläsk

4 ägg

1 dl glutenfri fin mjölmix

2 dl vispgrädde

eventuell en dl vatten

salt

smör till stekning

rårörda lingon

Skansk Aggakaka 1

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att steka fläsket, och spara stekflottet. Håll det stekta fläsket varmt.

Nu vispa ihop smeten, ägg, mjölmix, vispgrädde, salt och kanske lite vatten. Häll även i stekflottet, det blir nämligen godast så!

Hetta upp en  stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Låt smöret brynas. Sänk därefter värmen på plattan och häll därefter i smeten.

Rör om med en stekspade, arbeta sen in mot mot mitten. Lyft hela sjok från botten, så att kakan blir fluffig och krämig. När kakan är stabil är det dags att vända den och steka på andra sidan. Enklast är att stjälpa upp den på en stor talrik. Lägg i lite smör i pannan och låt kaka rinna ned i den samma.

När kakan är färdig stjälp upp den på en stor talrik. Lägg fläsket ovanpå. Servera med lingonen i en skål sidan om.

 

 

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

Torsk är som bäst under vintern, speciellt om när man får tag på Skrei torsken. Skrei fiskas bara mellan januari och april. Här låter vi råvaran tala för sig själv. Torsken sjuds försiktigt i saltat vatten och serveras med kokt potatis, kokt purjolök,  skirat smör och nyriven pepparrot. Suveränt gott i sin enkelhet.

Go to top