Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutemfri. Att servera rårörda lingon till är nära nog en nödvändighet. Rätten är snabb att laga, så det passar fint en vardagskväll då jobbet suget musten ur en.

 

Skansk Aggakaka 2

Recept

Receptet är avsett för 2 personer

ca 400 gr stekfläsk

4 ägg

1 dl glutenfri fin mjölmix

2 dl vispgrädde

eventuell en dl vatten

salt

smör till stekning

rårörda lingon

Skansk Aggakaka 1

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att steka fläsket, och spara stekflottet. Håll det stekta fläsket varmt.

Nu vispa ihop smeten, ägg, mjölmix, vispgrädde, salt och kanske lite vatten. Häll även i stekflottet, det blir nämligen godast så!

Hetta upp en  stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Låt smöret brynas. Sänk därefter värmen på plattan och häll därefter i smeten.

Rör om med en stekspade, arbeta sen in mot mot mitten. Lyft hela sjok från botten, så att kakan blir fluffig och krämig. När kakan är stabil är det dags att vända den och steka på andra sidan. Enklast är att stjälpa upp den på en stor talrik. Lägg i lite smör i pannan och låt kaka rinna ned i den samma.

När kakan är färdig stjälp upp den på en stor talrik. Lägg fläsket ovanpå. Servera med lingonen i en skål sidan om.

 

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

En trevlig avslutning på middagen, de gånger man vill ha en dessert. Den knäckiga ytan av brännt socker kännetecknar denna rätt.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. Det här brödet går att variera i det oändliga. Använd de ingredienser som du har hemma och ta i mer av det du tycker mycket om!

En kall sås som vi gärna serverar till varmrökt lax och kokt nypotatis, eller till den grillade fisken. Men den fungerar till mycket mer, en vågad, men lyckad, kombination är att servera såsen till fläskfile och klyftpotatis.

Go to top