Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

När Bull känner sig lokalpatriotisk, kan det hända att han lagar denna klassiker bland skånsk husmanskost. Givetvis är vår variant  glutemfri. Att servera rårörda lingon till är nära nog en nödvändighet. Rätten är snabb att laga, så det passar fint en vardagskväll då jobbet suget musten ur en.

 

Skansk Aggakaka 2

Recept

Receptet är avsett för 2 personer

ca 400 gr stekfläsk

4 ägg

1 dl glutenfri fin mjölmix

2 dl vispgrädde

eventuell en dl vatten

salt

smör till stekning

rårörda lingon

Skansk Aggakaka 1

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att steka fläsket, och spara stekflottet. Håll det stekta fläsket varmt.

Nu vispa ihop smeten, ägg, mjölmix, vispgrädde, salt och kanske lite vatten. Häll även i stekflottet, det blir nämligen godast så!

Hetta upp en  stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Låt smöret brynas. Sänk därefter värmen på plattan och häll därefter i smeten.

Rör om med en stekspade, arbeta sen in mot mot mitten. Lyft hela sjok från botten, så att kakan blir fluffig och krämig. När kakan är stabil är det dags att vända den och steka på andra sidan. Enklast är att stjälpa upp den på en stor talrik. Lägg i lite smör i pannan och låt kaka rinna ned i den samma.

När kakan är färdig stjälp upp den på en stor talrik. Lägg fläsket ovanpå. Servera med lingonen i en skål sidan om.

 

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En pyttipanna kan vara riktigt god, men ofta är det en ganska trist anrättning. Hemligheten är här, som i all matlagning, det ska vara bra råvaror. Vi har dessutom piffat upp vår pytt med morot, gröna ärtor, chilli och vitlök. Vi skär även ingredienserna lite grövre än normalt, smaken kommer fram lite bättre då. 

En lättlagad kall örtsås som passar bra till fisk, framför allt till kokt lax. Den är populärast på sommaren då det går att hämta örtkryddorna direkt i kryddträdgården.

En sås som passar bra till en bit oxfile'. Trots att den innehåller lite senap tycker Bratt om såsen. Den är snabb att röra ihop och är helt utan redning, en bra sås reder sig själv.

 

En stek som enligt Bull serveras varje påsk i det lilla vita huset på Hörbyvägen. Då Bratt vägrar äta lamm, är vår påskstek tillagad på nötkött. Det är en grytstek som tillagas i römertopfgrytan. Serveras med kokt potatis, brysselkål och gelé.  Receptet bör räcka väl till 4 personer.

 

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

När Bull ska bestämma sig för en efterrätt till en släktmiddag kommer han att tänka på chokladpuddingen han fick hos sin mormor på 60-talet. Då duger det inte med något pulver som ska röras ut i kall mjölk. Puddingen ska gå att stjälpa upp och serveras på fat, den ska ha en god, fin smak av choklad och bra konsistens. Så Bull inser att han måste tillreda puddingen från grunden. Efter lite letande i kokböcker och inköp av råvaror sätter han igång. Resultatet blev riktigt bra, nu vill Bratt ha chokladpudding nästan varje dag!

 

Go to top