Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Modern haselbackspotatis 5

Recept

Mängd för 2 personer

4 st medelstora potatisar

Olivolja

Flingsalt

Fint riven parmesan

Gör så här på ett ungefär

Sätt ugnen på 180 grader varmluft och övervärme. Skala potatisen. Riv parmesanen. Ploka fram ett ugnssäkert fat.

Modern haselbackspotatis 1

Skär av en bit så att potatisen står stadigt. Därefter är det dax att skåra potisen. Vi gör detta på frihand,  och har inga problem med detta. Men det finns tips på nätet om olika sätt att ha en mall, som kan nyttjas om man känner sig osäker. Ett exempel är att man lägger potatisen i en träslev medan man skårar den. Cirka 5 mm mellen skårorna som skärs ned till  5 - 10 mm från botten av potatisen.

Modern haselbackspotatis 2

Därefter penslas potatisen med rikligt av olivolja, och flingsalt strös över. Vill man göra det enkelt strör man på parmesanen nu och sätter in fatet i ugnen. Klart om 40 minuter.

Modern haselbackspotatis 3

Men vill man göra det ännu bättre. Sätt in fatet i ugnen 20 minuter, tag ut, pensla med olja en gång till. Strö över parmensanen nu. Ge rätten ytterligare 20 minuter i ugn. Detta blir bättre, men skillnaden är liten.

Modern haselbackspotatis 4

På bilden ovan körde vi den enkla varianten med parmesan på direkt. På första bilden körde vi med dubbbla oljningar, vilket syns på kladdet på fatet. Men potatisen blev aningen godare.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

Julbordens traditionella revben är, enligt Bull och Bratt's mening, en ganska trist historia. Grå, torra, trådiga och ganska smaklösa. Det är dax för lite nytänkande, här presenteras fräschare variant. Det är inget speciellt juligt med dessa revben, utan dessa revben passar till bufféer året om.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

Go to top