Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

 

 

Recept

2 portioner

4 st skinkskivor

1 skiva rökt skinka

ost, emmentaler eller mild grevé

glutenfritt mjöl

glutenfritt ströbröd

2 vispade ägg

salt och peppar

Smör till stekning

Tillbehör

Sockerärtor, klyftpotatis och lite skysås

 

Beskrivning

Finhacka skinka och ost till fyllningen, och blanda ihop detta. Platta ut skinkskivorna till tunna schnitzlar. Salta och peppra lätt. Bred ut fyllningen på två av schnitzlarna. Lägg de tomma snitslarna ovan på de med fyllningen på. Sätt ihop dessa med tandpetare.

Vänd köttet i det glutenfria mjölet, därefter i äggsmeten, och slutlgen i ströbrödet. Stek på medelvarmt järn, i rikligt med smör. 2-3 minuter på vardera sida brukar vara lagom.

Under tiden köttet steks, tillred skysåsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull, tillsätt en msk Bongs kalvfond, och en matsked soja. Mal över svartpeppar. Låt koka upp. Red av med maizena.

Plocka ur tandpetarna innan servering.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

En kall sås som kanske främst hör sommaren till. Passar väldigt bra till grillad fisk och nypotatis. Snabbt tillredd om man har en stavmixer tillhands.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med bland annat generösa mängder vitlök, och det tycker vi om. En fin grej med glasnudlar är att de är glutenfria och lite lättare i magen än traditionell pasta.

Go to top