Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull brukade oftast servera den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Men numera serveras den vanligtvis med jasminris och tomatsås. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.

 

Recept

fläskfilé, beräkna cirka 125 gram per person.

glutenfri mjölblandning

mald svartpeppar (helst nymalen)

salt

Panering

2 dl riven parmesanost

2 msk paprikapulver

1 ägg

Svartpeppar och salt

Tillbehör

Potatiskaka eller jasminris

Ratta Olles grönsaksröra eller tomatsås. Hur man tillagar vår goda tomatsås hittas i receptet Färserad paprika.

 

Beskrivning

Börja tillredningen med att putsa och skära fläskfilén i ca 4 cm tjocka skivor. Banka därefter ut skivorna något. Då fläskfilé är mört kött, så kan  detta göras med handflatan.  Efter detta har vi en tjocklek på 1,5 till 2 cm på köttskivorna. Salta och peppra köttbitarna.

Knäck och vispa ihop ägget, och rör sedan ihop med paprikapulvert. När paprikapulvert är ordentligt blandat med äggen så rörs den rivna osten i äggblandningen. Man kan behöva späda med någon matsked vattten. Det ska bli en tjock smet.

Vänd skivorna först i glutenfri mjölblandning. Vänd därefter ned köttskivorna i ostpaneringen. Det ska ligga ett tjockt lager av ost/äggblandningen på köttbitarna.

Lägg rikligt med smör i en stekpanna, hetta upp försiktigt, på låg värme. Smöret ska smältas, men knappast brynas. Lägg försiktigt i de panerade köttbitarna, så att panaden med ostmeten inte skadas.  Under stekningen får ostpanneringen inte brännas, den ska bara brynas gyllenbrun. Så ta det lugnt under stekningen, den måste få sin tid. Fläskfilen ska vara något lätt rosa i mitten, när den är färdigstekt. 

Servera med potatiskaka och grönsaksröra, eller som en variation med jasminris och tomatsås. Eventuellt även lite gröna ärtor.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bratt tycker inte om sushi, kanske för att hon fick nog när hon var i Japan. I Japan blev Bratt både bjuden på sjögurka och val, båda riktigt råa. Detta har gjort att Bratt tillagar sushi utan råa fiskar. Passar både som förrätt och huvudrätt, eller varför inte som drinktilltugg.

 

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Ett mycket enkelt sätt att tillaga fisken, men ändå suveränt gott.  En återkommande rätt i det lilla vita huset under grillsäsongen. Välj fiskar med fast kött, och som har en egen ganska kraftig smak. Här låter vi nämligen råvaran bestämma smaken, kryddingen är minimal.

En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

Go to top