Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En god rätt som är enkel att tillaga då allt tillagas i en ugnsäker form. Bra bjudrätt då allt kan förberedas innan gästerna kommer, väl i ugnen sköter den sig själv. Servera gärna tzatziki till. Steken marineras med örtkryddor och späckas med vitlök. Grönsakerna kan varieras beroende på smak, tillgång och säsong.

 

Recept

En skinkstek utan svål

3 vitlöksklyftor

Marinad:

Olivolja

Soja

Salt

Svartpeppar

Timjan, Rosmarin och Oregano

Förslag till grönsaker:

Gul lök

Röd lök

Morot

Paprika

Zucchini

Tomater, gärna körsbärstomater

Beskrivning

Skala och dela vilöksklyftorna i 3 delar på längden. Gör snitt med en smal kniv i steken och tryck in en bit vitlök i vart snitt. Blanda ihop marinaden, pensla sedan steken rikligt med denna. Steken får gärna ligga i marinaden en stund.

Sätt ungen på 200 grader

Skala och klyfta lökarna. Skär paprika, morot och zucchini i lagom stora bitar. Bred ut grönsakerna i en ugnsfast form, ganska stor sådan. Lägg steken ovanpå grönsakerna. Lägg tomaterna runt steken.

Sätt en ugnstermometer i steken. In med formen i ugnen. Rätten är färdig om cirka en halt timme, då termometern står på 70 grader.

 

Kommentarer   

# Skinkstek med rostade grönsakerhttp://www.selfiads.com 2018-10-06 22:45
This is a topic that is near to my heart... Thank you! Exactly
where are your contact details though?
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kännetecknande för den danska fläskesteken är den krispiga, frasiga svålen som sitter kvar på steken, samt att man serverar rödkål till. Så långt är de flesta kokböckerna överens, därefter varierar de nedtecknade recepten ordentligt. Här presenteras vår variant, detta sätt är enkelt och ger alltid ett bra resultat. Vi passar på att ugnsteka morötter tillsammans med steken, det blir jättegott!

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

Detta är en rätt som kommer väl till pass då man har fått gravad lax över från julbordet eller någon annan buffe. Den är enkel och snabb att tillreda, och är dessutom väldigt god. Receptet är för två personer, när man inte är alltför hungrig.

Den här såsen serverar Bull ofta till den ugnsbakade laxen. Såsen påminner om en hollandaise, men inte riktigt. Den är enkel och snabb att tillaga. Dessutom uppfyller den kriteriet att "en bra sås reder sig själv".

 

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Go to top