Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som passar till grillad kött, som förrätt, eller som dipsås. Så här har Bratt lärt sig att tillaga tzatziki av sin grekiska granne.






Recept

½ slanggurka

1 tsk salt

4 blad mynta

2 vitlöksklyftor

2 dl avrunnen yoghurt

1 tsk av en god olivolja

Beskrivning

Ställ rivjärnet på en tallrik och riv gurkan. Strö över saltet på gurkan och blanda runt. Lägg yoghurten i en skål, tillsätt finhackade myntablad och pressa ned vitlöken. Krama ur gurkan så att det mesta av vattnet försvinner och blanda sedan ned gurkan i yoghurten, rör runt.

Låt den gärna stå någon timme före servering.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

En kall sås som vi gärna serverar till varmrökt lax och kokt nypotatis, eller till den grillade fisken. Men den fungerar till mycket mer, en vågad, men lyckad, kombination är att servera såsen till fläskfile och klyftpotatis.

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

En lättlagad kall örtsås som passar bra till fisk, framför allt till kokt lax. Den är populärast på sommaren då det går att hämta örtkryddorna direkt i kryddträdgården.

Go to top