Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Recept

1 hel färsk kyckling
1,5 dl vitt vin
3 dl kycklingfond (helst riktig hemgjord, annars vatten och ett par matskedar av Bongs kycklingfond)
1/2 citron
Paprikapulver
Färsk repad timjan
Salt och peppar

Färsk timjan blir godast.

Till fyllning:

150 gram rökt sidfläsk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kvist färsk timjan <br">nymalen svartpeppar
smör för stekning

Till såsen (grunden är vätskan i lergrytan)

1 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
Maizena redning

Beskrivning

Vi börjar med fyllningen, som är aningen engelsk inspirerad. Till denna har vi rökt fläsk, lök, vitlök, chilli, och lite färsk timjan.

Råvaror till fyllningen

Fyllning hackad och klar för stekpannan

Fyllningen tärnars och hackas och fräses därefter med smör i en stekpanna. Men innan dess, glöm inte att lägga lergrytan i blöt.

Fyllingen fräses.

Därefter är det dax att stoppa in fyllningen i kycklingen. Försegla hålet med en halv citron. Lägg fågeln i lergrytan. Häll på 2 dl kycklingfond (bäst med hemgjord men har man ingen går det med vatten och buljongtärning/Bongs fond) och en 1 dl vitt vin. Pudra över paprikapulver och lite, helst färsk, timjan.

Kycklingen klar för ugnen

Lägg på locket på grytan. Sätt in i ugn, 200 grader, i 1,5 timmar. Nu sköter det sig själv, tid att städa upp i köket och sedan kanske ta en liten fördrink.

Skyn är utmärkt grund för såsen. Håll över skyn i en såskastrull. tillsätt 1 msk soja och en dl grädde. Låt koka upp, red av med Maizena. Som variantion på potatisen valde vi denna gång kokt, smörslungad brysselkål. Även fyllningen serveras som tillbehör.

Smörslungad brysselkål

Fyllningen på serveringsfat

Sedan återstår att skära upp fågeln, servera, och sätta sig till bords.

Kyckling serverad

 

Kommentarer   

# Hel kyckling med fyllningcialis pills 2018-03-28 19:05
This piece of writing will assist the internet viewers for
building up new website or even a blog from start to end.



Here is my page - cialis pills: http://orderciali.com
Svara

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett utmärkt alternativ till stekt eller friterad potatis då man vill ha lite omväxling. Passar riktig bra till en god köttbit. Vi steker broccolin tillsammans med chili, vitlök och bacon i rktligt med olivolja.

En rätt som kanske passar bäst en sommardag då hungern inte är så stor. Kycklingfilen smaksätts med chilli och nypressad lime. Smakupplevelsen höjs sedan med smörstekta vitlöksklyftor. Slutligen toppas anrättningen med salamichips och hyvlad parmesan.

Ett enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grundinläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar, som får olika smaksättningar. Receptet räcker till ett julbord för 8 – 12 personer.

Bull undrar i bland om Bratt kan laga något annat än fyllda fläskfiléer. Här är ännu en av Bratts variant på detta tema. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bull att det hade blivit ännu bättre men en lammstek, men det är inte så populärt hos Bratt. Hur som helst, det blir en riktig god stek, och enkelt att tillaga då allt görs i ugn. En tzatziki passar bra till. 

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Go to top