Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Frysta kycklingbröstfileer är visserligen enkla att tillaga, men vill man ha en verkligt läcker kyckling börjar man med en hel färsk kyckling. I detta recept fyller vi kycklingen med bl.a. rökt fläsk och lök. Sedan tillagas den i lergryta. Det krävs lite arbete och gott om tid, men resultatet är svårslaget.

Recept

1 hel färsk kyckling

1,5 dl vitt vin

3 dl kycklingfond (helst riktig hemgjord, annars vatten och ett par matskedar av Bongs kycklingfond)

1/2 citron

Paprikapulver

Färsk repad timjan

Salt och peppar

Färsk timjan blir godast.

Till fyllning:

150 gram rökt sidfläsk

2 gula lökare

2 vitlöksklyftor

1 röd chilli

1 kvist färsk timjan

nymalen svartpeppar

smör för stekning

Till såsen (grunden är vätskan i lergrytan):

1 dl vispgrädde

1 msk kinesisk soya

Maizena redning

Beskrivning

Vi börjar med fyllningen, som är aningen engelsk inspirerad. Till denna har vi rökt fläsk, lök, vitlök, chilli, och lite färsk timjan.

Råvaror till fyllningen

Fyllning hackad och klar för stekpannan

Fyllningen tärnars och hackas och fräses därefter med smör i en stekpanna. Men innan dess, glöm inte att lägga lergrytan i blöt.

Fyllingen fräses.

Därefter är det dax att stoppa in fyllningen i kycklingen. Försegla hålet med en halv citron. Lägg fågeln i lergrytan. Häll på 2 dl kycklingfond (bäst med hemgjord men har man ingen går det med vatten och buljongtärning/Bongs fond) och en 1 dl vitt vin. Pudra över paprikapulver och lite, helst färsk, timjan.

Kycklingen klar för ugnen

Lägg på locket på grytan. Sätt in i ugn, 200 grader, i 1,5 timmar. Nu sköter det sig själv, tid att städa upp i köket och sedan kanske ta en liten fördrink.

Skyn är utmärkt grund för såsen. Håll över skyn i en såskastrull. tillsätt 1 msk soja och en dl grädde. Låt koka upp, red av med Maizena. Som variantion på potatisen valde vi denna gång kokt, smörslungad brysselkål. Även fyllningen serveras som tillbehör.

Smörslungad brysselkål

Fyllningen på serveringsfat

 

Sedan återstår att skära upp fågeln, servera, och sätta sig till bords.

 

Kommentarer   

# Hel kyckling med fyllningcialis pills 2018-03-28 19:05
This piece of writing will assist the internet viewers for
building up new website or even a blog from start to end.



Here is my page - cialis pills: http://orderciali.com
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efterlängtade croissanter. Detta kändes som att ta den glutenfria bakningen till nya höjder.

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

En sås som passar bra till en bit oxfile'. Trots att den innehåller lite senap tycker Bratt om såsen. Den är snabb att röra ihop och är helt utan redning, en bra sås reder sig själv.

 

Bull vet vad som väntar när han meddelar att han är sen från jobbet och inte hinner laga mat. Bratt har då ännu en fläskfilé att bjuda på. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

 

Dessa gör vi på vildsvinsfärs, då denna har en väldigt lös konsistens vilket borde bli perfekt för wallenbergare. Till denna serveras en sås med svart trumpetsvamp och lättsockrade, rårörda lingon vilket förstärker känslan att detta är skogens mat. Potatismos och gröna ärtor ingår även i rätten, detta hör ju en Wallenbergare till!

Vi tolkar receptet på Wallenbergare väldigt fritt. Man behöver minska mängden grädde i färsen, när man har vildsvinsfärs. Den är nämligen väldigt lös. Vi har även ändrat kryddningen av färsen, vi tycker det blir gott med riven lök i färsen. Paneringen har vi numera slopat.

Go to top