Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Här grillas kycklingen på indirekt värme i klotgrill. Några väl blötlagda stickor av bok läggs på kolbädden innan tillagningen startas. Resultatet blir en saftig kyckling, smaken blir något mitt emellan grillat och varmrökt.

 

 

 

 

Recept

1 st kyckling

Kinesisk soya

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Tabasco

 

 

Beskrivning

 

Blötlägg några stickor av bok, al eller något annat träslag. Tina kycklingen. Klyv den i två halvor. Rör i hop olja, soja, salt, svartpeppar och ett stänk tabasco till en ävja. Pensla kycklinghalvorna med ävjan.

Gör i ordning grillen. Kolbädden ska ligga vid sidorna, se bilden nedan. När glödbädden är klar, lägg de blötlagda stickorna på glöden. Man balanserar röksmaken med antalet trästickor, vi anser att en till två blir lagom. Placera kyckling halvorna i mitten på gallret.

 Sätt på locket på grillen och öppna alla spjäll. Kycklingen blir färdig efter cirka 50 minuter. Om man även vill grilla den medföljande kycklinglevern, träd denna på ett grillspett. Lägg detta på grillen då tio minuter återstår av tillagningstiden. 

En halv kyckling är mycket mat, så det blir i regel lagom att bara servera en fräsch sallad till.

 

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor. 

Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta åt till hamburgertallriken, där denna sås har konkurrerat ut den vanliga hamburgerdressingen. 

Med en fyllig och rökig smak med toner av chili, vitlök, ingefära och soja bryter såsen av väldigt fint mot det grillade köttet.

Bratt tycker inte om sushi, kanske för att hon fick nog när hon var i Japan. I Japan blev Bratt både bjuden på sjögurka och val, båda riktigt råa. Detta har gjort att Bratt tillagar sushi utan råa fiskar. Passar både som förrätt och huvudrätt, eller varför inte som drinktilltugg.

 

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har inte ändrat särskilt mycket i receptet, men vi vill ha lite kraftigare smaker, så en chili har kommit till, vitlöksmängden har fördubblats och lite annat.

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

Go to top