Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En klassisk wienerschnitzel som serveras med kokt potatis, gröna ärtor och en brun skysås. Vi gör den här på skinka, originalet är på kalv. Citronskiva med ansjovis är ett svensk tillägg som inte förekommer i Österrike. Bull har gått ett steg vidare och bytt ut ansjovisen mot en rullad sardell.

Vår variant är helt glutenfri. Smakmässigt vinner man på att laga den glutenfri, vanligt ströbröd ger gärna en lätt bismak av gammalt bröd vilket man slipper här.






Recept

Receptets mängder avser 2 personer

2-4 skinkschnitzlar
Smör till stekning

Panering
Glutenfri mjölblandning
1 vispat ägg
Glutenfritt ströbröd (Finax)

Garnering
               1 citronskiva
               Paprikapulver
               Kapris
               1 rullad sardell       
Men prova gärna att ersätta denna garnering med vårt kaprissmör

Sås
2 dl vatten
1 msk Bongs oxfond
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar
Maizena



Beskrivning

Banka ut schnitzlarna, salta och peppra, vänd de i mjölblandningen, därefter i det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet. Stek dem på ganska låg värme i mycket smör.

Gör samtidigt såsen. Tillsätt vatten, fond och soja i en kastrull och peppra. Låt koka samman. Red av med maizena.

Servera med kokt potatis, gröna ärtor och lägg en citronskiva med sardell, paprikapulver och kapris ovanpå schnitzeln.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En sås som passar bra till en bit oxfile'. Trots att den innehåller lite senap tycker Bratt om såsen. Den är snabb att röra ihop och är helt utan redning, en bra sås reder sig själv.

 

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.

Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor. 

Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Bull tolkar här det kreolska köket på sitt eget sätt. Här är det kyckling som gäller, men det går även att göra varianter med fisk, lamm, eller nöt.  Det blir en het och mustig gryta. För att måltiden ska bli komplett servera jambalayan med en färsch sallad, lite bröd, och ett gott öl. Receptet räcker till minst 3 hungriga personer.

 

Go to top