Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Fiskbilen kommer till vår lilla stad på torsdagar. Då passar Bull på att köpa både färsk laxsida och ett halvt kilo sillfilé. Laxen tillagas oftast på torsdagen och sillen på fredagen (se Olles sillmiddag). Laxen tillagas skonsamt i ett foliepaket i ugn, detta ger ett saftigt fiskkött med välbevarade smaker. Denna laxrätt räcker till 2 personer.

 

Ingredienser

500 g färsk laxsida

1 skivad gul lök

1 tsk krossad rosépeppar

¼ citron

Flingsalt

Tillbehör

Kokt potatis, blomkål, broccoli, morötter och någon sås, t.ex. kall örtsås eller en hollandaisesås. Som alternativ till hollandaise pröva vår sås med smak av citron och vitt vin.

 

Beskrivning

Lägg laxsidan på ett ark av aluminiumfolie i en ugnssäker form. Lägg på den skivade löken och rosépeppar på laxen. Pressa citron och strö lite flingsalt över laxen. Förslut folien kring fisken och sätt in i ugn på 200 grader i ca 30 min. Ta ut fisken ur ugnen och öppna foliepaketet direkt, annars kan fisken bli torr.

 

Kommentarer   

# Lax med rosépeppartim viec lam o Soc Trang 2018-03-06 23:34
Hey! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting
a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Go to top