Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Torsk är som bäst under vintern, speciellt om när man får tag på Skrei torsken. Skrei fiskas bara mellan januari och april. Här låter vi råvaran tala för sig själv. Torsken sjuds försiktigt i saltat vatten och serveras med kokt potatis, kokt purjolök,  skirat smör och nyriven pepparrot. Suveränt gott i sin enkelhet.

Recept

För 2 personer

1 bit torsk på cirka 500 gr.

4-5 små potatisar

1 purjulök

150 gr smör

Pepparot att riva

Salt

Några pepparkorn

Beskrivning

Börja med att koka upp vatten för torsken. Tillsätt salt och några pepparkorn. När vattnet kokt upp, sänk effekten på plattan och lägg i fisken. Nu ska vatten inte koka utan bara sjuda lätt. Koktiden på torsken är cirka en halvtimme, så det är gott om tid att fixa tillbehören.

Skala och kok potatisen. Skölj purjolöken och dela i decimeter långa stycken. Låt löken koka med potatisen de sista 5 minuterna.

Skira smöret. Enklast i mikron tycker vi.

Riv pepparoten. Täck över skålen med den rivna pepparoten innan servering annars förvinner kraften snabbt.

Torsken är färdig när den börja släppa från benet.

Servera! Ät och njut! Ett glas vitt, torrt vin till skadar inte.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

Ett utmärkt alternativ till stekt eller friterad potatis då man vill ha lite omväxling. Passar riktig bra till en god köttbit. Vi steker broccolin tillsammans med chili, vitlök och bacon i rktligt med olivolja.

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

En enkel liten rätt som är lämplig till lunch, eller kanske till frukost en morgon man vaknar hungrig men inte känner för ägg och bacon.

Go to top