Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bull att det hade blivit ännu bättre men en lammstek, men det är inte så populärt hos Bratt. Hur som helst, det blir en riktig god stek, och enkelt att tillaga då allt görs i ugn. En tzatziki passar bra till. 

 

Recept

Steken

1,5 kg benfri karré

3 vilöksklyftor

1 msk paprikapulver

1 msk torkad oregano

2 msk torkad timjan

Salt och svartpeppar

Grönsaks och rotfruktsbädd

2 st potatis

10 cm zuchini

1 gul lök

2 st morötter

1 röd paprika

1 chilli

4 vilöksklyftor

flingsalt

smör

Övrigt

Körsbärstomater på kvist.

 

Gör så här, på ett ungefär.

Börja med att krydda karrén. Gör en kryddblanding, en så kallad rubb, bestående av torkad oregan, timjan, paprikapulver, salt och peppar. Skala och klyv några vilöksklyftor.

Späcka steken med vilöksklyftorna. Rulla sedan steken i rubben, tryck till så att så mycket som möjlig sätter sig i steken. Sätt nu på ugnen, 100 grader.

Nu ska karrén förbakas, detta för att få mört och saftigt kött. Så svep in köttet i aluminiumfolie och sätt in i ugnen. Låt stå på 100 grader och 1 1/2 timme. Så nu är det gott om tid att ta tag i grönsakerna. Men utnyttja väntetiden till att röra ihop en tzatziki.

Här visas lite av de grönskaer vi valde för dagen. Dessa kan givetvis varieras lite beroende på smak, tillgång och sässong

Så här kan grönsaksbädden se ut. Strö över lite flingsalt och några klickar smör. När karrén är klar med förbakningen höj ungstemperaturen till 200 grader. Ta bort foliet från köttet.

Lägg steken på grönskaskbädden. Låt stå tills köttemparaturen har nått 67 grader. 5 - 10 minuter innan köttet är klart lägg på några kvistar körsbärstomater.

Låt gärna köttet vila några minuter innan den skärs upp. 

Blir det kött över är det snarast positivt. Det smakar nämligen utmärkt som kallskuret.

 

Kommentarer   

# Provencalsk karré på rotfrukts och grönsaksbädd79Niamh 2018-07-17 07:40
I can see that your content probably doesn't have much
visits. Your articles are awesome, you only need more new
visitors. I know a method that can cause a viral
effect on your blog. Search in google: dracko's tricks make your content go viral
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

När Bull var singel lagade han ofta matpajer. När sedan Bratt kom in i bilden och därmed krav på att maten skulle vara glutenfri, gjorde Bull några försök med pajdeg av den glutenfria mjölmixen. Detta resulterade betongliknande pajskal och intresset för pajer försvann. Men nu har vi hittat ett recept för att göra pajskalet av mandelmjöl. Detta blir riktigt bra, gott, glutenfritt och dessutom kolhydratsnålt. 

Denna snabblagade gryta har smaker av vitt vin, parmesan, timjan, champinjoner och flera sorters lök. Vi gör denna gryta med kycklinglårfiléer, det är möra, goda styckbitar av kycklingen. Inspirationen till denna rätt kommer främst från ett recept på www.56kilo.se, som vi sedan anpassat till vårt tycke ock smak.

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

Go to top