Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande.

Ingredienser till Paella Marisco de la casa Bull

Recept

Receptet är här lagom för 2 -3 personer

Grunden - riset

1,5 dl ris. Vi väljer Aborio ris, egentligen avsett för risotto men blir verkligen bra i en Paella
1 gul lök, grovt hackat
1 röd chilli
2 vitlöksklyftor
1 paket saffran
3 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
olivolja

Grönsaker

1 dl gröna ärtor
1 tärnad grön paprika

Från havet

2 hg räkor
2 st havskräftor
20 - 25 blåmusslor
2 hg laxfile, tärnad
1 hg bläckfisk (om fryst väljes så får den inte vara panerad, den ska vara naturell)

Paella Marisco de la casa Bull

Tillagning

Börja med att fräsa löken mjuk, utan att den tar färg i olivoljan. Rör ned safran, skivad chilli, och tunt skivad vitlök. Häll därefter ned riset. Låt fräsa ihop under omröring en minut. Häll därefter i vatten, vin och smula ned buljong tärningen. Kok upp och låt sjuda i 15 minuter.

Under tiden tärna laxfilen i 2 x 2 cm stora kuber, och gör det samma med paprikan. Rensa bläckfisken, dvs. ta bor pennan. Skiva bläckfisken i centimeter breda ringar. Rör där efter ned lax, bläckfiskringar, paprika, och ärtor i riset. Låt sjuda i 5 minuter.

Lägg nu på musslorna. Dessa ska ligga uppe på risbädden, så nu är det slutrört! Låt sjuda under lock till musslorna öppnad sig.

Lägg på räkorna. Låt sjuda någon minut, så räkorna blir lätt uppvärmda. Men inte för länge, då blir räkorna sega.

Lägg på havskräftorna precis innan servering.

Paella Marisco de la casa Bull upplagd på talrik

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Inlagd jalapeno
Bratts inlagda jalapeno

Vi har drivit upp flera plantor med jalapeno, och de skördade frukterna vill vi lägga in, utan socker eller för den delen inte heller någon annan form av  sötning. Det ka [ ... ]

Makhlama
Bulls tolkning av makhlama

En kryddig panna med köttfärs och ägg som har sitt ursprung från Irak. En god och snabblagad rätt, som passar bra de dagar man inte vill stå allt för länge i köket.

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Plankstek på oxfilé
Plankstek på oxfilé

Varför inte en planka? - tänkte Bull. Så glad i hågen åkte han och köpte lämpliga planksteksbrädor av ek. Under tiden dessa "brändes" in, funderade Bull ut hur hans först [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Pizza bakad i grillen
Nygräddad glutenfri pizza

Ett av våra mest populära rececpt är vår glutenfria pizza. Det har gått flera år sedan vi publicerade detta, och sedan dess har vi förfinat hantverket. Här presenterar vi v [ ... ]

Portvinsås

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Go to top