Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

Recept

Receptet är här för 2 -3 personer

Grunden - riset

1,5 dl ris. Vi väljer Aborio ris, egentligen avsett för risotto men blir verkligen bra i en Paella

1 gul lök, grovt hackat

1 röd chilli

2 vitlöksklyftor

1 paket saffran

3 dl vatten

1 dl vitt vin

1 hönsbuljongtärning

olivolja

Grönsaker

1 dl gröna ärtor

1 tärnad grön paprika

Från havet

2 hg räkor

2 st havskräftor

20 - 25 blåmusslor

2 hg laxfile, tärnad

1 hg bläckfisk (fryst i ringar)

Tillagning

Börja med att fräsa löken mjuk, utan att den tar färg i olivoljan. Rör ned safran, skivad chilli, och tunt skivad vitlök. Häll därefter ned riset. Låt fräsa ihop under omröring en minut. Häll därefter i vatten, vin och smula ned buljong tärningen. Kok upp och låt sjuda i 15 minuter.

Under tiden tärna laxfilen i 2 x 2 cm stora kuber, och gör det samma med paprikan. Rör där efter ned lax, bläckfiskringar, paprika, och ärtor i riset. Låt sjuda i 5 minuter.

Lägg nu på musslorna. Dessa ska ligga uppe på risbädden, så nu är det slutrört! Låt sjuda under lock till musslorna öppnad sig.

Lägg på räkorna. Låt sjuda någon minut, så räkorna blir lätt uppvärmda. Men inte för länge, då blir räkorna sega.

Lägg på havskräftorna precis innan servering.

 

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En härlig potatissallad som kan riva till i näsan. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat.

 

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.

En enkel sås som passar fint till grillat kött eller ett grillspett. Även lämplig på en buffé.

 

En klassisk sås, som faktisk är, när man väl har fått in rätta handlaget, lätt att laga. Glöm bort myterna om vattenbad och att man måste vispa som en galning. Råvarorna är, som alltid viktiga, försöker man byta ut smöret mot margarin blir man besviken på smaken. Och det blir allra bäst om man har färska örtkryddor.

Enkelt och gott sätt att tillaga potatisen. Bakas i halvor i ugn och kryddas med timjan. Klart på en halvtimme.

Återigen ett recept på fläskfile, men faktum är att fläskfile är ett mycket prisvärt kött när man köper det på Lidl. Här rullar man in filen i lufttorkad italiensk skinka. Detta recept hittade vi första gången i en reklambroschyr från ZETA. Tack, Fernando di Luca. Vi har inte ändrat särskilt mycket i orginalet, det är bra som det är.

Go to top