Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande.

Ingredienser till Paella Marisco de la casa Bull

Recept

Receptet är här lagom för 2 -3 personer

Grunden - riset

1,5 dl ris. Vi väljer Aborio ris, egentligen avsett för risotto men blir verkligen bra i en Paella
1 gul lök, grovt hackat
1 röd chilli
2 vitlöksklyftor
1 paket saffran
3 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
olivolja

Grönsaker

1 dl gröna ärtor
1 tärnad grön paprika

Från havet

2 hg räkor
2 st havskräftor
20 - 25 blåmusslor
2 hg laxfile, tärnad
1 hg bläckfisk (om fryst väljes så får den inte vara panerad, den ska vara naturell)

Paella Marisco de la casa Bull

Tillagning

Börja med att fräsa löken mjuk, utan att den tar färg i olivoljan. Rör ned safran, skivad chilli, och tunt skivad vitlök. Häll därefter ned riset. Låt fräsa ihop under omröring en minut. Häll därefter i vatten, vin och smula ned buljong tärningen. Kok upp och låt sjuda i 15 minuter.

Under tiden tärna laxfilen i 2 x 2 cm stora kuber, och gör det samma med paprikan. Rensa bläckfisken, dvs. ta bor pennan. Skiva bläckfisken i centimeter breda ringar. Rör där efter ned lax, bläckfiskringar, paprika, och ärtor i riset. Låt sjuda i 5 minuter.

Lägg nu på musslorna. Dessa ska ligga uppe på risbädden, så nu är det slutrört! Låt sjuda under lock till musslorna öppnad sig.

Lägg på räkorna. Låt sjuda någon minut, så räkorna blir lätt uppvärmda. Men inte för länge, då blir räkorna sega.

Lägg på havskräftorna precis innan servering.

Paella Marisco de la casa Bull upplagd på talrik

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Glutenfria pitabröd
Glutenfria pitabröd i en korg

Ett härligt bröd som man fyller med gyroskött eller falafel, grönsaker och lite dressing. En av dessa rätter man kan sakna när man inte tål vanligt bröd.

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Fredagsdrinken - en DryMartini cocktail
DryMartini

Detta är en klassisk drink som i sin enkelthet brukar passa fint som fördrink innan kvällsmaten en fredagskväll. Får man sedan som på bilden sitta och avnjuta den på terrase [ ... ]

Modern hasselbackspotatis

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en [ ... ]

Hot and spicy jerk chicken
Kycklingklubbor på grillen

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något fö [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Dragonkyckling

Den här rätten har sitt ursprung i ett recept Bull hittade på köket.se en vardagseftermidddag då han inte visste vad han skulle laga för någon kvällsmat. Vi har i [ ... ]

Go to top