Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

En piggvar på cirka kilot, lagom för två personer

Recept

Recept för två personer

1 piggvar på cirka ett kilo. 

1 st medelstor purjolök

4 små potatisar.

150 gr smör

Pepparrot

Flingsalt

2 citronklyftor

Våra tillbehör klara att preparera! 

Beskrivning

Skär ut inälvorna ur fisken, men låt dem för övrigt vara hela. Sätt ugnen på 100 grader, varmluftsläge. Fisken ska liksom bara "avettas", inte stekas i ugnen. Verkar kanske lite ovant, men fisken blir absolut bäst på detta dätt. Lägg fisken i en braspanna, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten på braspannan. Skåra skinnet och massera in lite flingsalt i skårorna på fisken. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

Under tiden skala potatisen. Kok sedan desamma.

Skölj och dela purjulöken i decimeter stora bitar. Koka i saltat vatten i cirka 5 minuter.

Riv pepparrot. 1 dl riven pepparrot brukar bli lagom, beror ju på styrkan i pepparroten.

Skira smöret.

Servera!

Ett svalt, torrt, vitt vin passar bra till, gärna en Pinot Blanc.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Torsk är som bäst under vintern, speciellt om när man får tag på Skrei torsken. Skrei fiskas bara mellan januari och april. Här låter vi råvaran tala för sig själv. Torsken sjuds försiktigt i saltat vatten och serveras med kokt potatis, kokt purjolök,  skirat smör och nyriven pepparrot. Suveränt gott i sin enkelhet.

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

En liten sås som passar att ringla över kött, t.ex. fläskfile med prosciutto. Serveras i mycket små mängder.

Go to top