Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

En piggvar på cirka kilot, lagom för två personer

Recept

Recept för två personer

1 piggvar på cirka ett kilo. 

1 st medelstor purjolök

4 små potatisar.

150 gr smör

Pepparrot

Flingsalt

2 citronklyftor

Våra tillbehör klara att preparera! 

Beskrivning

Skär ut inälvorna ur fisken, men låt dem för övrigt vara hela. Sätt ugnen på 100 grader, varmluftsläge. Fisken ska liksom bara "avettas", inte stekas i ugnen. Verkar kanske lite ovant, men fisken blir absolut bäst på detta dätt. Lägg fisken i en braspanna, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten på braspannan. Skåra skinnet och massera in lite flingsalt i skårorna på fisken. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

Under tiden skala potatisen. Kok sedan desamma.

Skölj och dela purjulöken i decimeter stora bitar. Koka i saltat vatten i cirka 5 minuter.

Riv pepparrot. 1 dl riven pepparrot brukar bli lagom, beror ju på styrkan i pepparroten.

Skira smöret.

Servera!

Ett svalt, torrt, vitt vin passar bra till, gärna en Pinot Blanc.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bratt tycker inte om sushi, kanske för att hon fick nog när hon var i Japan. I Japan blev Bratt både bjuden på sjögurka och val, båda riktigt råa. Detta har gjort att Bratt tillagar sushi utan råa fiskar. Passar både som förrätt och huvudrätt, eller varför inte som drinktilltugg.

 

En sås som passar bra till en bit oxfile'. Trots att den innehåller lite senap tycker Bratt om såsen. Den är snabb att röra ihop och är helt utan redning, en bra sås reder sig själv.

 

Bull och Bratt befinner sig på semester på golfresorten Mar Menor i södra Spanien. De bor in en lägenhet med ett ganska enkelt kök, begränsad köksutrustning, och har bara ett litet sortiment i speceriskåpen. Men så blir de sugna på en mustig gryta. Då skapar Bull köttgrytan MarMenor, enkel men riktigt god.

Bull börjar med att fräsa ihop hackad gul lök, skivad vitlök och tärnad bacon. Därefter lägger han frysta haricot verts i fräset. Första gången Bull träffade på ett liknande sätt att tillreda bönor var i Spanien på sent 80-tal. Nu, drygt 20 år senare, är förmodligen Bulls variant ganska olik den spanska förlagan.

Rostbiff är väldigt enkelt att tillaga. Men Bull har förenklat det ytterligare, naturligtvis utan att försämra kvaliten. Man behöver nämligen inte bryna steken innan den sätts in i ugnen. Laga gärna en stor stek. Det som blir över kan med fördel ätas kall med en potatissallad. Eller varför inte som en härlig smörgås.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Go to top