Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.






Recept

1 liter jordgubbar
1,5 lime
2 msk råsocker från sockerrör
1/2 kruka färsk basilika.

Beskrivning

Skölj och rensa jordgubbarna. Dela varje jordgubbe i fyra klyftor. Lägg dessa i en skål. Pressa limen. Hacka basilika bladen. Rör ihop socker, limejuice och basilikahacket till en marinad.

Häll marinaden över jordgubbarna, rör runt lite försiktig. Låt stå en timme, därefter är det klart att servera. 











Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

Cordon Bleu eller även kallad schweizerschnitzel tillagar vi på skinka, trots att det egentligen skall vara kalvinnanlår. Vår variant är naturligtvis helt glutenfri. Fyllingen av ost och rökt skinka sätter bra smak, som bryter fint mot den milda smaken i schnitzlarna.

Bull undrar i bland om Bratt kan laga något annat än fyllda fläskfiléer. Här är ännu en av Bratts variant på detta tema. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och en sidosallad. Räcker till två personer.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Go to top