Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

 

Recept (fylld kassler)

2 tjocka skivor kassler

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 dl riven parmesan

Några kvistar färsk basilika

1 skvätt olivolja

Recept för surkål

1 liten burk surkål

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 röd chilipeppar, tunt skivad

1 tsk hackad ingefära

1 lagerblad 

1/2 hönsbuljongtärning

2 dl vatten

Recept för potatismoset

5 medelstora potatisar

Mjölk     

1 äggula

1 klick smör

Salt, svartpeppar och muskotnöt

Beskrivning

Snitta (nästa dela i två skivor, men låt skivorna sitta ihop) kasslerskivorna. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fyll kasslern med denna. Slut till med tandpetare. Grilla på grilljärn.

Häll ingredienserna för surkålen i kastrull. Låt små koka i ca 20 minuter.

Skala och dela potatisen. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Hälla av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt mjölk, värm upp, rör runt. Tillsätt muskot och svartpeppar, smaka av med eventuellt mer salt. Avsluta genom att röra ned en äggula. Vid servering strö hackad persilja över moset.

Lägg gärna upp ett par tomatklyftor på tallriken. Ett gott tyskt öl, typ ”Veltins” passar utmärkt till. 

 

 

   

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

När man konstigt nog inte har tid att vara i köket finns denna enkla, snabblagade och goda maträtt. Receptet är från början av 90-talet och man kunde få det serverat på någon av restaurangerna i Båstad under tennissäsongen Detta recept räcker till två, men kan man få ned en kycklingfilé till i formen så räcker det till tre.

Detta är en av de få gånger som det glutenfria mjölet är en fröjd att jobba med, inga klumpar i smeten och de blir goda också. Efter att vi ätit ärtsoppa tycker vi att det räcker att göra smet på ett ägg. Då får man ca 2-3 små pannkakor var.

 

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Att göra egna pommes frites är snabbt och enkelt. Man behöver bara potatis, olja och lite salt. Och då det gäller utrustning i köket behöver man ingen fritös, en tjockbottnad gryta räcker. Övrig utrustning som behövs är kniv, hålslev, gärna en potatisskalare och gott om hushållspapper.

Bull lagade pommes frites, eller snarare "patatas (fritas) nästan dagligen under Bull och Bratts Spanien vistelse. Detta eftersom den spanska potatisen är dåligt lämpade för kokning, men är utmärkta för fritering. Väl hemma i Sverige igen, görs denna potatis mer sporadiskt.

 

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

Go to top