Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

 

Recept (fylld kassler)

2 tjocka skivor kassler

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 dl riven parmesan

Några kvistar färsk basilika

1 skvätt olivolja

Recept för surkål

1 liten burk surkål

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 röd chilipeppar, tunt skivad

1 tsk hackad ingefära

1 lagerblad 

1/2 hönsbuljongtärning

2 dl vatten

Recept för potatismoset

5 medelstora potatisar

Mjölk     

1 äggula

1 klick smör

Salt, svartpeppar och muskotnöt

Beskrivning

Snitta (nästa dela i två skivor, men låt skivorna sitta ihop) kasslerskivorna. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fyll kasslern med denna. Slut till med tandpetare. Grilla på grilljärn.

Häll ingredienserna för surkålen i kastrull. Låt små koka i ca 20 minuter.

Skala och dela potatisen. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Hälla av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt mjölk, värm upp, rör runt. Tillsätt muskot och svartpeppar, smaka av med eventuellt mer salt. Avsluta genom att röra ned en äggula. Vid servering strö hackad persilja över moset.

Lägg gärna upp ett par tomatklyftor på tallriken. Ett gott tyskt öl, typ ”Veltins” passar utmärkt till. 

 

 

   

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi", ursprungligen ett recept från ICAs matkasse v39, 2014. Efter lite funderingar och provlagningar blev vårt recept på "Amirs lax" så här. Vi har även prövat att byta ut svampen mot brocolli, även detta ger ett bra resultat.

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

Bratt har aldrig tyckt om vare sig fisk eller musslor. Men Bull vet precis hur han ska manipulera Bratt. Han kör en liten enkel förrätt med timjans doftande blåmusslor följt av en större varmrätt, så att Bratt ska bli mätt. Bull tror dock inte sina egna öron när Bratt vid fiskbilen vill ha musslor till middag. Receptet räcker till 2 personer  om man har rätten som huvudrätt, som förrätt räcker den till 6  personer.

En klassisk sås, som faktisk är, när man väl har fått in rätta handlaget, lätt att laga. Glöm bort myterna om vattenbad och att man måste vispa som en galning. Råvarorna är, som alltid viktiga, försöker man byta ut smöret mot margarin blir man besviken på smaken. Och det blir allra bäst om man har färska örtkryddor.

En het Thai inspirerad soppa. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull. Receptet räcker till 2 – 6 personer, beroende på om den serveras som huvudrätt eller förrätt.

 

Go to top