Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

 

Recept (fylld kassler)

2 tjocka skivor kassler

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 dl riven parmesan

Några kvistar färsk basilika

1 skvätt olivolja

Recept för surkål

1 liten burk surkål

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 röd chilipeppar, tunt skivad

1 tsk hackad ingefära

1 lagerblad 

1/2 hönsbuljongtärning

2 dl vatten

Recept för potatismoset

5 medelstora potatisar

Mjölk     

1 äggula

1 klick smör

Salt, svartpeppar och muskotnöt

Beskrivning

Snitta (nästa dela i två skivor, men låt skivorna sitta ihop) kasslerskivorna. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Fyll kasslern med denna. Slut till med tandpetare. Grilla på grilljärn.

Häll ingredienserna för surkålen i kastrull. Låt små koka i ca 20 minuter.

Skala och dela potatisen. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Hälla av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt mjölk, värm upp, rör runt. Tillsätt muskot och svartpeppar, smaka av med eventuellt mer salt. Avsluta genom att röra ned en äggula. Vid servering strö hackad persilja över moset.

Lägg gärna upp ett par tomatklyftor på tallriken. Ett gott tyskt öl, typ ”Veltins” passar utmärkt till. 

 

 

   

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

Det finns förmodligen lika många varianter på Paella som det finns spanska husmödrar. Här presenteras senaste varianten från Bull och Bratts kök. Det är en Paella Marisco, alltså med fisk och skaldjur. Vi håller igen på riset och lägger på extra fisk och skaldjur, det blir liksom godare så. Vi har ingen speciell paella form, men det går bra att tillreda i en traktörpanna eller liknande

En het Thai inspirerad soppa. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull. Receptet räcker till 2 – 6 personer, beroende på om den serveras som huvudrätt eller förrätt.

 

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri. 

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

Go to top