Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

 

Recept

Måtten är en anvisning, kan varieras beroende på tycke och smak.

3 msk kapris

150 gram smör

Flingsalt

Gör så här, på ett ungefär

Hacka kaprisen, och häll ner dem i en liten bunke. Skär två tredjedelar av smöret i centimeterstora kuber och blanda ned dessa med kaprisen. Skira resterande smör.

Häll  det skirade smöret ned i bunken. Salta. Rör runt, eller vispa, med en gaffel tills det har blivit en jämn konsistens. Lägg över i en serveringskål, och låt vila i kylskåp en kvart innan servering.

Gör man stora mängder, kan man med fördel använda en elvisp för vispningen. Vill man göra det extra elegant, kan man spritsa det mjuka smöret.

Kommentarer   

# KaprissmörChristoper 2017-07-16 20:13
Valuable info. Fortunate me I found your website by accident,
and I am shocked why this twist of fate did not took place in advance!
I bookmarked it.
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

Denna rätt, blir klar på cirka 35 minuter, och passar därför in under konceptet "Snabbmat enligt Bull". Alltså snabbt och enkelt att tillaga, utan att göra avkall på smak och kvalite. Att laga mat på detta sätt kräver givetvis förstklassiga råvaror för att lyckas. I vanlig ordning, så är rätten glutenfri . Dessutom ganska kolhydratsnål, och potatisen kan ju uteslutas, om man kör LCHF.

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket ostronskivling i. Och vi tycker ju om chili och heta grytor. Så när vi hittade exempel på chili med ostronskivling på våra Google sökningnar blev vi sugna på att pröva en egen variant. Så här gjorde vi.

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.

Go to top