Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En härlig potatissallad. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat. 

 Vi har gjort lite olika varianter av denna rätt under årens lopp. I bland har vi smaksatt med pepparrot, någon gång har vi även rört ned hackad persilja, och pressat ned en vitlöksklyfta. Dijonsenapen fick inte vara med från början då Bratt hade en aversion mot senap. Numera är vi båda överens om senapen hör hemma i denna rätt.

Numera när vi har kommit i gång med vår odling på riktigt, så går vi ut och skördar potatis, rädisa och gräslök direkt innan tillagning. Så nu blir det riktigt frächt. För några år sedan klarade vi bara av att odla gräslöken. Då kanske pepparoten och vitlöken var mer motiverad. Nedan receptet för arbetar efter idag (2019)

Recept

för 2 personer

4 kokta nypotatisar

4 skivade rädisor.

2 msk grovt hackad kapris

1,0 dl gräddfil

2 - 3 msk majonäs

2-3 msk färsk klippt gräslök

1 tsk dijonsenap

Salt och nymald svartpeppar

kapris med burk

Beskrivning

Koka potatisen. Låt potatisen svalna. Tärna därefter potatisen grovt och skiva rädisorna. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke, lägg därefter i potatis och rädisor. Blanda om försiktigt. Låt nu salladen vila några timmar i kylskåp innan den ska serveras, så att smakerna hinner sätta sig. Tag ut salladen från kylen cirka 15 - 25 minuter innan servering, då den smakar bättre om den är rumstemperad än kylskåpskall.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

På så gott som alla enklare matställen i Tyskland kan man beställa Zigeuner schnitzel. Köttbiten är en vanlig skinkschnitzel, det speciella är just såsen, även kallad "sauce picante". Detta är Bulls personliga tolkning hur denna ska tillagas, de flesta recept föreskriver socker och ättika, men mindre mängd grönsaker. Bull brukar servera oftast såsen till grillad fläskytterfilé och potatiskaka, men det händer att han även gör Zigeuner schnitzel.

En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Revben och kamben är något Bull gärna lagar under sommaren på klotgrillen med låg värme, mycket rökflis och under lång tid. Det brukar bli underbart gott. Men nu är det vinter, så hur gör vi då?

Go to top