Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En härlig potatissallad. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat. 

 Vi har gjort lite olika varianter av denna rätt under årens lopp. I bland har vi smaksatt med pepparrot, någon gång har vi även rört ned hackad persilja, och pressat ned en vitlöksklyfta. Dijonsenapen fick inte vara med från början då Bratt hade en aversion mot senap. Numera är vi båda överens om senapen hör hemma i denna rätt.

Numera när vi har kommit i gång med vår odling på riktigt, så går vi ut och skördar potatis, rädisa och gräslök direkt innan tillagning. Så nu blir det riktigt frächt. För några år sedan klarade vi bara av att odla gräslöken. Då kanske pepparoten och vitlöken var mer motiverad. Nedan receptet för arbetar efter idag (2019)

Recept

för 2 personer

4 kokta nypotatisar

4 skivade rädisor.

2 msk grovt hackad kapris

1,0 dl gräddfil

2 - 3 msk majonäs

2-3 msk färsk klippt gräslök

1 tsk dijonsenap

Salt och nymald svartpeppar

kapris med burk

Beskrivning

Koka potatisen. Låt potatisen svalna. Tärna därefter potatisen grovt och skiva rädisorna. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke, lägg därefter i potatis och rädisor. Blanda om försiktigt. Låt nu salladen vila några timmar i kylskåp innan den ska serveras, så att smakerna hinner sätta sig. Tag ut salladen från kylen cirka 15 - 25 minuter innan servering, då den smakar bättre om den är rumstemperad än kylskåpskall.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Jordgubbar hör ju svenska sommaren till och i regel äts de naturella med mjölk eller grädde. Men här presenteras ett spännande alternativ. Jordgubbarna marineras i limejuice, råsocker och basilika. Låter kanske konstigt, men det blir väldigt gott. En kula vaniljglass passar bra till, eller lite vispad grädde.

En kall sås som kanske främst hör sommaren till. Passar väldigt bra till grillad fisk och nypotatis. Snabbt tillredd om man har en stavmixer tillhands.

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

En rätt som både Bull och Bratt mindes lite svagt i från barndomen, men som fallit i glömska. Men så en dag fick Bull för sej att tillaga en av sin barndoms favoriter, men i sin egen tolkning. Då det är nödvändigt med glutenfri kost för Bratt måste ju skorpmjölet ersättas.

Go to top