Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

 

Rödbetorna passar bra till en god PyttiPanna

Recept

2 kg rödbetor

1 tsk salt

 

Lag

2,5 dl 24% ättika

3.5 dl vatten

6 hg socker

En bit pepparrot (ca 3 x 3 x 3 cm) som tärnas i mindre bitar.

 

Beskrivning

Skölj rödbetorna så att grus och jord försvinner, låt inte skalen gå i sönder. Låt rotspetsen och en liten bit av blasten sitta kvar på rödbetorna under kokning. Detta gör att rödbetorna behåller sin fina färg. Koka rödbetorna tills de är nästan mjuka 20-50 minuter beroende på storlek. Spola därefter rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Skiva rödbetorna.

Blanda ihop allt till lagen och låt koka upp. Lägg de skivade rödbetorna i väl rengjorda glasburkar och häll på den varma lagen. De går att äta redan dagen efter men då är smaken av ättika lite stark, men det blir bättre med tiden.

 

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

En rätt vi fick inspirationen till under en resa till Azorerna, men har sedan utvecklats och modifierats av Bull själv i Sverige. Biffarna marineras ett dygn i rödvin med vitlök och chilipeppar, vilket ger underbart mört och gott kött.

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatsimos, den är nämligen mättande.

En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer. 

Grönkål är en god, men ofta försummad grönsak. Den kan användas till mycket mer än grönkålsoppa och julbordets långkål. Här smaksätter vi med fänkål och rökt fläsk, och serverar med helstekt ryggbiff.

Go to top