Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

 

Recept

Som kan varieras lite beroende på vad man har. På bilden har vi t.ex. tagit bort fetaosten och i stället strött hyvlad parmesan ovanpå.

4 kokta nypotatisar

Ca 60 g fetaost

1 liten skivad rödlök

2 msk klippt färsk gräslök

2-3 msk färsk riven pepparrot

Ävja

0,75 dl olivolja

0.25 dl vitvinsvinäger

2 tsk torkad dragon

1 tsk körvel

2-3 msk färsk klippt persilja

Salt och svart peppar

Annat

2 nävar rocula

1 tomat i klyftor

Svarta oliver

Skivade färska champinjoner

Beskrivning

Skär potatisen i mindre bitar. Riv ned pepparrot i en bunke, tillsätt gräslöken och den skivade rödlöken, blanda om. Tillsätt därefter fetaost och potatis och häll över ävjan. Blanda om försiktigt. Tillsätt slutligen rocula och tomat, blanda. Lägg oliverna ovanpå.

Ävja är ett utryck som var populärt hos Bratts pappa. Det kunde stå för en sås, en smet eller något annat som var mer eller mindre flytande. I detta fall kallas vår dressing för ävja.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa. Lidl har ofta denna prisvärda styckbit i sin köttdisk.

Bouillabaisse är en klassisk sydfransk fisksoppa, som finns i nästan lika många varianter som det finns kockar. Innehållet varierar beroende på tillgång och säsong. Men fonden ska smaksättas med saffran, och soppan bör innehålla några olika fisksorter och skaldjur. Vi tar en liten genväg när lagar fonden med hjälp av Bongs Fiskfond, så tillagningstiden blir under en timme.

En härligt mustig köttgryta som passar bra under höst och vinter. Köttet kokas i rött vin, företrädesvis en Bourgogne. Helst väljer man samma Bourgogne som måltidsdryck.

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

En trevlig avslutning på middagen, de gånger man vill ha en dessert. Den knäckiga ytan av brännt socker kännetecknar denna rätt.

En enkel skinkstek med dofter från Provencale. Receptet räcker gott och väl till två hungriga, och det blir över till en frittata "Bella Lotta"  senare i veckan. 

Go to top