Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Fröknäcke på Bullobratts vi

Vi har nästan alltid detta fröknäcke på lager.  Ett problem med det glutenfria köket är nämligen att ha lämpligt bröd tillgängligt hela tiden, i synnerhet med vår låga brödkonsumtion. Detta fröknäcke fungerar bra i många fall, och är som sagt utmärkt till ostbrickan.

Vi har även publicerat några andra recept på glutenfria bröd, men dessa har inte samma fina lagringsegenskaper utan måste frysas och tinas eller serveras nybakade. Precis som med vanligt färskt bröd jämfört med ostkex eller knäckebröd.

Recept

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl solrosfrökärnor

1/2 dl linfrön

1 dl skalade sesamfrön (eller oskalade)

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

2 msk kokosolja utan smak

2,5 dl vatten

1 tsk salt

Flingsalt, som strös över innan plåten sätts in i ugnen.

Fröer till Bullobratts fröknäcke

Fröer vi använde (fr. v): pumpakärnor, solrosfrökärnor, linfrön och sesamfrön

Beskrivning

Blanda ihop alla torra ingredienser, utom flingsaltet, i en bunke. Och se till att blanda väl! Kok upp vattnet tillsamman med kokosoljan. När kokosfettet har smält, häll vätskan över de torra ingredienserna. Rör runt, blanda väl, låt sedan stå i 10 minuter, så att blandningen har blivit lite lätt geleaktig i konsistensen.

Sätt ugnen på 150 grader, helst med varmluft på. Lägg ett bakplåtsåpapper  på en ugnsplåt. Häll degen på pappert och bred ut den i ett jämnt lager, enklast att platta ut den med handflatan. Den ska täcka nästan hela plåten. Strö över flingsalt.

Baka i ugn drygt en timme. Tag sedan ut plåten, och låt svalna innan man lossar brödet och bryter till lagom stora bitar.

Förvaras torrt i rumstemperatur, eller något svalare. Se till att knäckebrödet är riktigt kallt och torrt innan man försluter förpackningen. Vi lägger vårt i en fin gammal kakburk av plåt.

Fröblandningen kan givetvis varieras efter smak och tillgång.

 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kvibillesås
Blue cheese-sås serverad till rostas och duchessepotatis

Sås med Kvibille ädelost gör Bull och Bratt i tre olika varianter som alla presenteras här, tillsammans med ett recept på den mest eleganta versionen.

Glutenfria baguetter
Glutenfri baguette till ostbrickan

Äntligen kan vi baka glutenfria baguetter som lever upp till namnet! Härligt till ostbrickan. Det är nog detta bröd vi har saknat mest i det glutenfria köket.

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

BBQ-sås
Bulls BBQsås

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta  [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Chili med ostronskivling
Ostronskivling har skördats

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket o [ ... ]

Go to top