Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan servering.

vittvinsas 4

Såsen serverad till torskrygg med räkor. Ett rött vin som Faustino I passar faktiskt bra till, även om det är ett något ovanligt val.

Recept

Lagom för två portioner

 1 Charlottenlök

2 kvistar timjan

1 dl vitt vin

1 msk Fiskfond

1 dl Vatten

2 dl Vispgrädde

2 msk brynt smör

1 msk smör för att fräsa lök ockh kryddor i

Maizena redning

Salt och nymalen vitpeppar

Gör så här på ett ungefär

Finhacka charlottenlöken och repa timjan. Fräs detta mjukt i smör utan att det tar färg. Tillsätt sedan vin, vatten och fiskfond. Reducera tills drygt hälften kvarstår. Sila sedan bort löken.

Tillsätt nu en dl av grädden och det brynta smöret. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt puttra på låg värme i en kvart. Under tiden vispa upp resten av grädden. Strax innan man häller upp såsen, rör försiktigt ned den vispade grädden.

vittvinsas 1

Smör brynes.

vittvinsas 2

Vispad grädde redo att röras ned i såsen.

vittvinsas 3

Kommentarer   

# How to fry tomatoesSTEWanix 2018-07-12 07:35
There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require the hostess to spend several hours in the kitchen, so this yavstvo is usually better correct prepare on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are perfectly suitable for use in the baking industry, in making bread or cake with custard.
http://stewedtomatoes.top/homemade-stewed-tomatoes-recipe: http://stewedtomatoes.top/homemade-stewed-tomatoes-recipe
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Torsk är som bäst under vintern, speciellt om när man får tag på Skrei torsken. Skrei fiskas bara mellan januari och april. Här låter vi råvaran tala för sig själv. Torsken sjuds försiktigt i saltat vatten och serveras med kokt potatis, kokt purjolök,  skirat smör och nyriven pepparrot. Suveränt gott i sin enkelhet.

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi", ursprungligen ett recept från ICAs matkasse v39, 2014. Efter lite funderingar och provlagningar blev vårt recept på "Amirs lax" så här. Vi har även prövat att byta ut svampen mot brocolli, även detta ger ett bra resultat.

En potatisrätt som fungerar bra till en köttbit. Bra när man är lite trött på klyftpotatis och pommes frites. Den kan i flera fall ersätta pastan i maträtterna, vilket uppskattas då man har ett glutenfritt kök. Så gjordes det på vildsvinsrätten på bilden nedan, på den tyska förlagan serverades tysk pasta, spätzle. Bytet mot purjopotatis förhöjde kvaliten på rätten menar Bull.

 

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Go to top