Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta åt till hamburgertallriken, där denna sås har konkurrerat ut den vanliga hamburgerdressingen. 

Med en fyllig och rökig smak med toner av chili, vitlök, ingefära och soja bryter såsen av väldigt fint mot det grillade köttet.

Bull hade först lite betänkligheter när det gäller Liquid Smoke. Rök på flaska. Känns som att man fuskar, Men att få fram denna röksmak för egen hand hade både varit jobbigt och tidsödande. Förmodligen hade det även blivit dyrare. Men den rökiga smaken på den grilllade maten kommer fortfarande på ett mer äkta sätt, mämligen med att blötlagda träspån strös ut på kolbädden. Och detta kommer vi inte ändra på. 

BBQsåsens ingredienser

 

Det är många ingredienser som ska i. Men själva tillredningen är enkel.

Recept

Det här receptet ger en sats sås som räcker länge om man är två och använder den mest som glaze och hamburgerdressing. Skall man servera den som sås till grillbuffén räcker den till 4 - 5 personer.

2 vitlöksklyftor. Dessa finhackas eller pressas i.

2 dl ketchup

1 msk tomatpuré

1 dl vatten

2 msk rårörsocker

2 msk rödvinsvinäger

2 msk japans soja

1 msk dijonsenap

1 msk riven färsk ingefära. En tumnagelstor bit av ingefäran blir lagom.

1 tsk Liquid smoke

1  röd piri-piri eller annan liknade chili

flingsalt

svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Skala vitlöken, den ska sedan antingen finhackas eller pressas i en vitlökspress. Riv ingefäran. Skiva chilin i tunna skivor. Ta fram en liten kastrull, häll ned alla ingredienser i denna utom salt och peppar. Koka upp under omrörning. Låt sedan såsen sjuda i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Låt såsen svalna något före servering.

Såsen håller sig några veckor om den förvaras i kylskåp och i sluten förpackning.

 

Bulls BBQsås

Barbaquesås är här klar att servera.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En härlig mustig soppa som passar bäst under den kalla årstiden. Serveras het med en klick sval creme fraiche i, och kanske lite bröd till. Vår variant är naturligtvis glutenfri.

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatsimos, den är nämligen mättande.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

Kännetecknande för den danska fläskesteken är den krispiga, frasiga svålen som sitter kvar på steken, samt att man serverar rödkål till. Så långt är de flesta kokböckerna överens, därefter varierar de nedtecknade recepten ordentligt. Här presenteras vår variant, detta sätt är enkelt och ger alltid ett bra resultat. Vi passar på att ugnsteka morötter tillsammans med steken, det blir jättegott!

En trevlig avslutning på middagen, de gånger man vill ha en dessert. Den knäckiga ytan av brännt socker kännetecknar denna rätt.

Go to top