Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull kokar ihop denna barbequesås snabbt och smidigt. Den används förutom som sås till grillat, även som glaze att pensla på köttet under grillning. Men ofta går den mesta åt till hamburgertallriken, där denna sås har konkurrerat ut den vanliga hamburgerdressingen. 

Med en fyllig och rökig smak med toner av chili, vitlök, ingefära och soja bryter såsen av väldigt fint mot det grillade köttet.

Bull hade först lite betänkligheter när det gäller Liquid Smoke. Rök på flaska. Känns som att man fuskar, Men att få fram denna röksmak för egen hand hade både varit jobbigt och tidsödande. Förmodligen hade det även blivit dyrare. Men den rökiga smaken på den grilllade maten kommer fortfarande på ett mer äkta sätt, mämligen med att blötlagda träspån strös ut på kolbädden. Och detta kommer vi inte ändra på. 

BBQsåsens ingredienser

 

Det är många ingredienser som ska i. Men själva tillredningen är enkel.

Recept

Det här receptet ger en sats sås som räcker länge om man är två och använder den mest som glaze och hamburgerdressing. Skall man servera den som sås till grillbuffén räcker den till 4 - 5 personer.

2 vitlöksklyftor. Dessa finhackas eller pressas i.

2 dl ketchup

1 msk tomatpuré

1 dl vatten

2 msk rårörsocker

2 msk rödvinsvinäger

2 msk japans soja

1 msk dijonsenap

1 msk riven färsk ingefära. En tumnagelstor bit av ingefäran blir lagom.

1 tsk Liquid smoke

1  röd piri-piri eller annan liknade chili

flingsalt

svartpeppar

Gör så här, på ett ungefär

Skala vitlöken, den ska sedan antingen finhackas eller pressas i en vitlökspress. Riv ingefäran. Skiva chilin i tunna skivor. Ta fram en liten kastrull, häll ned alla ingredienser i denna utom salt och peppar. Koka upp under omrörning. Låt sedan såsen sjuda i en halv timme. Smaka av med salt och peppar.

Låt såsen svalna något före servering.

Såsen håller sig några veckor om den förvaras i kylskåp och i sluten förpackning.

 

Bulls BBQsås

Barbaquesås är här klar att servera.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fisk och skaldjursgryta
Fisk och skaldjursgryta med aioli

En mustig gryta som passar utmärkt på råkalla vinterdagar. På vintern är både skaldjur och torsk som bäst, därför lagade vi denna gryta. Kanske lite som bouillabaisse, men [ ... ]

Glutenfritt naanbröd
Glutenfritt naanbröd

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få ti [ ... ]

Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj

I maj är rabarberna mjäla och fina. Då passar det bra att laga en paj på sina egna rabarber. Nu har vi dessutom fått till en glutenfri pajdeg som både är lättarbetad och ge [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Amirs lax med pak choi och ostronskivling

Det är skördetid både för Pak Choi och ostronskivling. Då gäller det att skapa recept som passar säsongen. Efter lite googlande hittade "Amirs lax med brynt sojasmör och pa [ ... ]

Grillad Medelhavskyckling

Kycklingklubbor är en bra styckbit att lägga på grillen. Smaken varieras med olika marineringar. Denna gång har vi sydeuropeska smaker i marinaden. Det är bland annat färska  [ ... ]

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Klassisk rödkål
Rödkål förpackas för infrysning

I vår trädgård har vi odlat lite rödkål och nu på senhösten kunde vi skörda två små rödkålshuvuden.  Det blev lite höstpyssel för oss hemodlare, då vi av dessa  [ ... ]

Go to top