Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Bull och Bratts PortvinsåsRecept

1 charlottenlök, finhackad

1 msk smör

Svartpeppar

1 dl portvin

1 dl grädde

1 dl cremé fraiche

1 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

Maizena redning

Eventuellt någon matsked sky från steken

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att fräsa den finhackade charlottenlöken i smör. Detta på låg värme, den ska inte brynas utan snarare smälta i smöret. Mal svartpeppar över fräset. Det ska fräsas i flera minuter, löken ska bli riktigt mjuk.

Därefter tillsätts övriga ingredienser, förutom redning och steksky. Kok upp. Låt det sedan puttra försiktigt under minst 20 minuter, gärna 30 minuter. Detta för att bli av med den råa gräddsmaken.

Red därefter av med maizena. Och om man får någon fin sky från steken som ska serveras till sammans med såsen, tillsätt då gärna någon matsked av denna.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

Vår variant  av det klassiska smöret eller såsen, det finns olika åsikter hurvida orginalet är ett smör eller en sås. Vi gör det lite förenklat med färre ingredienser och som ett kryddsmör. Helt underbart gott till grillat kött. 

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

Ett mycket enkelt sätt att tillaga fisken, men ändå suveränt gott.  En återkommande rätt i det lilla vita huset under grillsäsongen. Välj fiskar med fast kött, och som har en egen ganska kraftig smak. Här låter vi nämligen råvaran bestämma smaken, kryddingen är minimal.

Detta är en rätt som är enkel att tillaga. Den kan ätas varm eller med fördel kall. Den passar utmärkt som buffémat, både på julbordet, påskbuffen eller på studentfesten. Receptet är inte unikt för Bull och Bratt, utan vi tillagar denna rätt ganska traditionellt. Vi vispar ihop majonäsen själv, då vi vill ha lite mer syra och sting i den än normalt, men en genväg är givetvis att röra ned dillen i färdigköpt majonäs.

Go to top