Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka.  Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.

Bull och Bratts PortvinsåsRecept

1 charlottenlök, finhackad

1 msk smör

Svartpeppar

1 dl portvin

1 dl grädde

1 dl cremé fraiche

1 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

Maizena redning

Eventuellt någon matsked sky från steken

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att fräsa den finhackade charlottenlöken i smör. Detta på låg värme, den ska inte brynas utan snarare smälta i smöret. Mal svartpeppar över fräset. Det ska fräsas i flera minuter, löken ska bli riktigt mjuk.

Därefter tillsätts övriga ingredienser, förutom redning och steksky. Kok upp. Låt det sedan puttra försiktigt under minst 20 minuter, gärna 30 minuter. Detta för att bli av med den råa gräddsmaken.

Red därefter av med maizena. Och om man får någon fin sky från steken som ska serveras till sammans med såsen, tillsätt då gärna någon matsked av denna.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

Go to top