Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

På nästan varje enklare krog och värdshus i Tyskland serveras det ett antal varianter på skinkschnitzlar. Ett bra sätt att variera en enkel rätt. Förutom "wiener art" hittar man  åtminstonde både "Jäger schnitzel" och "Zigeuner schnitzel". Kännetecknande för Jäger schnitzlen är svampsåsen. Så här har Bull och Bratt tolkat denna rätt, givetvis glutenfri. 

 

Recept

Schnitzlarna tillreds på samma sätt som för vår wiener schnitzel.

Sås

Mängden är lagom får 2 -3 portioner

150-200 g färska champinjoner

1 msk Smör

 1 msk finhackad gul lök

1 dl vatten

1 msk Bongs kantarellfond

1 msk kinesisksoja

1,5 dl vispgrädde

Ett krossat enbär

En nypa krossad rosmarin

Svartpeppar

Maizena redning  

Gör så här, på ett ungefär

Fräs champinjonerna tillsamman med den finhackade löken i smör i en tjockbottnad gryta. Peppra. Tillsätt vatten, fond, soja, rosmarin  och det krossade enbäret. Låt koka samman. Tillsätt grädden. Red av med maizena.

Stek schnitzlarna.

Servera med potatiskaka eller ugnstekta potatisklyftor och gärna en liten sidosallad. Ska man följa det tyska orginalkonceptet, så är det ofta brattkartofeln, dvs stekt potatis, potatiskroketter, eller pommes frites som serveras till.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

Rårakor, en rätt som ofta förväxlas med raggmunkar. Skillnaden är att man inte använder någon pannkakssmet för rårakor, utan dessa består av enbart potatis.

Som namnet antyder är huvudingredienserna i denna sås grädde och champinioner. En kräming sås som passar bra till både till nötkött och fläskkött.

Detta är en rätt där vi låter varje råvara tala för sig själv. Fisken steks varsamt i smör och grönsakerna kokas lätt så att det finns ett tuggmotstånd. Såsen ersätter vi med pepparrotsvisp, med mycket pepparrot i. Trots det är fisk så passar det bäst med ett rött vin till, gärna en kraftig Rioja som Faustino VII.

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten med att lyckas med friterad potatis, är som alltid att börja med att välja bra råvaror. Därefter kör man med en liten 3-stegs raket, förkokning,  en första fritering på 170 grader, och slutligen en sista fritering på 190 grader. Efter en tids exprimenterande i köket har kommit fram till denna metod.

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

Go to top