Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Denna grekiska variant av grillspett serverar Bull med en grekisk sallad, klyftpotatis och Bratts goda tzatziki. Nu har Bull aldrig varit i Grekland, så hans tolkning av rätten är inte fullt autentisk. Rätten görs på fläskfile. Bull tror att den hade blivit väl så god på lammkött, men Bratt vägrar att äta lammkött.

 

Recept (2-3 personer)

1 fläskfile på cirka 450 gramm

Marinad

3 msk olivolja

1 pressad lime

2 pressade vilöksklyftor

1 tsk salt

1 tsk torkad oregano

1 lagerblad, smulat

Nymalt svartpeppar

Beskrivning

Putsa fläskfilen. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna till halva tjockleken. Rör ihop olja, limejuice och kryddor till marinaden.

Fläskfilebitarna läggs ned i marinaden. Låt dessa ligga och dra sig i marinaden under  en timmes tid.

Trä därefter köttet på grillspett. Grilla i en grillpanna ca 3 minuter på varje sida. Om det är sommar grillar man givetvis helst spetten på en träkolsgrill.

Servera med en grekisk sallad, klyftpotatis och tzatziki.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna rätt är det bara Bratt som lagar. Bull hjälper till med potatisskalning eftersom Bratt är allergisk mot just potatisskalning (detta är kopplat till kärnfrukts- och nötallergi). Moussakan serveras med en sidosallad och rätten räcker för fyra personer.

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

Vi köpte ett svamphus så ett tag kunde vi skörda rikliga mängder med ostronskivling i vårt kök. Nu gällde att tänka lite utanför ramarna och skapa nya rätter med mycket ostronskivling i. Och vi tycker ju om chili och heta grytor. Så när vi hittade exempel på chili med ostronskivling på våra Google sökningnar blev vi sugna på att pröva en egen variant. Så här gjorde vi.

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri. 

Här plockar vi fram Römertopfgrytan ur gömmorna. Kycklingen tillagas hel, köttet blir väldigt mört och saftigt med denna tillagningsmetod. Tillagningstiden är visserligen lång, men kräver knappt någon passning under tiden. Kanske är det läge att njuta av en liten drink framför den öppna brasan under tiden som grytan står i ugnen. Servera gärna en potatiskaka till.

En enkel och snabb liten måltid för två personer, men som alltid förgås av ett litet trätomål, om huruvida där ska vara senap eller inte i själva ävjan. Bull hävdar bestämt att senapen höjer måltiden till en helt annan dimension. Men Bratt vägrar, dock har Bull efter några år fått lov att smyga ned senap i hans berömda Kryddsmör ”Café de Paris”.

Go to top