Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Kycklingfilén bräseras tillsammans med vitlök och timjan i rödvinsvinäger. Serveras sedan på en bädd av haricot verts. En rätt som passar bra en kväll då inte hungern är allt för stor. 

Varför den kallas fransk kycklingfile? Tja, den måste heta något och smaksättningen är ju helt klart franskinspirerad!

Recept

Receptet är för 2 personer

2 st kycklingfiléer

6 tunt skivade vitlöksklyftor

1 msk färsk repad timjan

1 dl rödvinsvinäger

1/2 dl rödvin

2 lagerblad

Salt

Svartpeppar, nymald

Smör

150 gr haricot verts

 

Gör så här

Tina kycklingfiléerna. Salt och peppra kycklingen och bryn dem i smör i en traktörpanna. När kycklingen börjar bli färdigbrynt, tillsätt vitlöken som ska fräsas lite lätt, utan att brännas. Tillsätt därefter timjan och rör om. Häll i vinäger, vin och lagerblad. Sätt på locket på pannan, och låt sjuda i 25 - 30 minuter.

Värm upp bönorna i mikrovågsugnen eller i en kastrull, tillsammans med en klick smör och en nypa flingsalt.

Bred ut bönorna till en bädd på tallriken. Placera filén på bädden. Häll över lite av skyn, med vitlök och timjan. Dekorera med en kvist timjan.

 

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Denna Faster är varken Bulls eller Bratts faster utan Bratts mammas systers mans faster. Hennes receptsamling var legendarisk i synnerhet när det gällde inläggningar. Bratt har även lyckats komma över Fasters recept på inlagda gurkor.

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bull att det hade blivit ännu bättre men en lammstek, men det är inte så populärt hos Bratt. Hur som helst, det blir en riktig god stek, och enkelt att tillaga då allt görs i ugn. En tzatziki passar bra till. 

Det började med att Bull stannade till vid en landsvägsrestaurang strax norr om Barcelona en sensommardag i början av nittotalet för att äta lunch. Denna lunch visades sig vara embryot till denna gryta, vars recept har vuxit fram under årens lopp.

En potatissallad som helt ändrat karaktär, och den är lite föränderlig beroende på vad man känner för när man tillagar den. Ursprungligen har salladen innehållit även sockerärtor och inte som nu tomater och champinjoner.  Detta är rätt som hör sommaren till. Passar nämligen väldigt bra till grillat  t.ex. den vitlöksspäckade fläskytterfilén.

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

Go to top