En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.
Recept
2 kycklingklubbor (frysta bör tinnas innan tillagning)
Ävja
Lite olivolja, soja, salt, tabasco, timjan, oregano, paprikapulver. En krossad vitlöksklyfta.
Buljongpotatis
4-5 skivade potatisar
1-2 skivade gula lökar
½ hönsbuljongtärning + 1 dl vatten
1 hackad vitlök
Salt och peppar
Beskrivning
Pensla på ävjan på kycklingklubborna. Lägg potatis, lök och vitlök i en eldfast form. Häll på buljongen och salta och peppra. Lägg kycklingklubborna ovan på potatisen och ställ in i 225 °C varm ugn i 30-45 min.