Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Bull börjar med att fräsa ihop hackad gul lök, skivad vitlök och tärnad bacon. Därefter lägger han frysta haricot verts i fräset. Första gången Bull träffade på ett liknande sätt att tillreda bönor var i Spanien på sent 80-tal. Nu, drygt 20 år senare, är förmodligen Bulls variant ganska olik den spanska förlagan.

Recept

1/2 finhackad gul lök
1 tunt skivad vitlöksklyfta
3 skivor bacon, skurna i centimeter långa bitar.
250 gr frysta haricot verts
Nymald svartpeppar
1 liten klick smör.

Beskrivning

Smält smöret, bryn inte, i en kastrull. Lägg i lök, vitlök och bacon. Låt fräsa så löken blir glansig men utan att få färg. Lägg därefter i bönorna. Peppra, några varv på pepparkvarnen blir lagom. Värm upp bönorna försiktigt, de ska fräsas men inte stekas. Rör om då och då.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

Ett mycket gott sätt att tillaga denna styckningsdetalj. Det blir väldigt mört kött och en härligt knaprig svål. Det tar lång tid att tillaga, men arbetsinsatsen är ringa. Lidl har ofta denna prisvärda styckbit i sin köttdisk.

Bratt är mycket förtjust i kålpudding, men tycker ofta att det tar för lång tid om man måste steka kålen innan tillagning plus att det luktar för mycket i köket. Därför har Bratt rationaliserat rätten en aning.  

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord.

Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

Bratt tycker inte om sushi, kanske för att hon fick nog när hon var i Japan. I Japan blev Bratt både bjuden på sjögurka och val, båda riktigt råa. Detta har gjort att Bratt tillagar sushi utan råa fiskar. Passar både som förrätt och huvudrätt, eller varför inte som drinktilltugg.

 

Go to top