Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Detta är en av Bratts absoluta favoriter. Det som mest kännetecknar denna rätt är rödvinsåsen med strimlad, rostad paprika. Men även bakpotatatisen och de baconinlindade bönorna är ett måste.

 

Recept

För två personer

1 rejäl skiva entrecote ( i stället för 2 tunna skivor, steker vi en tjock som vi delar. Saftigare biff på så sätt.)

2 bakpotatisar

2 baconskivor

1 näve gröna bönor

Till såsen:

1 charlottenlök, finhackad (kan ersättas med några matskedar finhackad gul lök)

1 msk olivolja

2 msk Bongs kalvfond

1 msk kinesisk soja

1 dl vatten

1 dl rött vin

1 konserverad grillad röd paparika, strimmlas

Nymalen svartpeppar

Maizena redning

1 msk smör

 

Gör så här, på ett ungefär

Börja med att tvätta bakpotatisen, snitta dem och förbaka dem i mikrougnen, 8 min på full effekt brukar bli lagom. Under tiden sätt på ugnen, 180 gr med varmluft och övervärme brukar bli bra. Naturligtvis kan man, om tid finns, hoppa över steget i mikron och sätta potatisen direkt i ugnen.

Skapa nu buketterna av gröna bönor. Lägg ut en baconskiva på skärbrädan, lägg på runt 10 bönor, rulla ihop och placera på en liten ugnfast form.

När potatisarna är färdiga i mikron. Flytta över dem på ett ugnsfast fat, pensla dem med olja och in med dem i ugnen. De behöver mellan 20 - 30 minuter i ugnen, stoppa även in bönpacketen i samma ugn.

Salta och peppra köttet.

En tjock skiva entrecote som räcker till två

Nu är det dax att ta itu med såsen. Fräs den hackade löken mjuk utan att den får färg, mal svartpeppar över den under tiden. Tillsätt därefter övriga ingredienser, bort sett från paprika, smör och redning. Låt koka ihop och reducera. Sila därefter av löken. Tillsätt den strimlade paprikan. Kok upp. Red av och blanka såsen med smöret.

Paprikan är strimlad och klar att vända ned i såsen

Stek entrecoten i en blandning av olivolja och smör. Vänd några gånger under stekningen. Kör man med vår variant, en tjock, blir stektiden längre än för två tunna, och då bör man även minska stektemperaturen en aning.

Vid servering, tryck ned en rejäl klick smör i vardera potatis. Strö sedan gärna gräslök och paprika pulver över potatisarna. Servera lite gräddfil till för att lägga i potatisen.

Ett kraftigt rött vin passar bra till.

 

Kommentarer   

# Entrecote Moulin RougeWww.gipsonwvl.com 2017-07-14 13:27
Thanks, it's quite informative
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

När Bull var singel lagade han ofta matpajer. När sedan Bratt kom in i bilden och därmed krav på att maten skulle vara glutenfri, gjorde Bull några försök med pajdeg av den glutenfria mjölmixen. Detta resulterade betongliknande pajskal och intresset för pajer försvann. Men nu har vi hittat ett recept för att göra pajskalet av mandelmjöl. Detta blir riktigt bra, gott, glutenfritt och dessutom kolhydratsnålt. 

Vårt fröknäcke är glutenfritt, kolhydratsnålt, lättlagat, har bra hållbarhet, och är dessutom riktigt gott. Det kan knappast bli bättre! Passar utmärkt till en ostbricka. Det finns många varianter på detta bröd, men så här gör vi.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessutom rör vi ned riven, vällagrad västerbottenost i potatismoset. Osten och trattkantarellerna är nog det som sätter Bulls signatur på rätten.

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

Kakor står inte högt i kurs i vårt kök, men till jul blir Bratt trots detta ofta sugen på lussekatter. Därför har vi utvecklat detta recept på glutenfria sådana. Konsumtionen blir inte så hög, trots att baket har lyckats, det händer att man ser Bratt plocka fram en lussekatt som mellanmål på midsommargolfen!

Go to top