Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Utomhus ligger temperaturen runt noll eller därunder. Men vi börjar så smått att flytta ut odlingen i växthuset. Än så länge endast med köldhärdiga växter.

Pak Choi utplanterade i växthuset mars-18

Vi har drivit upp PakChoi inomhus. Dessa är nu utplanterade i växthuset.

Spenaten börjar gro i växthuset 11:e mars 2018

Redan i februari sådde vi lite olika grönsaker i en odlingsbädd i växthuset. Nu börjar spenaten gro. Väntar med spänning på groning av övriga såddar. Det har såtts bland annat rädisa, isbergsallad och presilja.

Byggfläkt håller frosten borta

Vår gamla byggfläkt hjälper till att hålla frosten borta i växthuset. Den har kopplats via en termostat, som syns på bilden nedan.

Frostvakt i växthuset

Denna lilla mojäng ser till att starta byggfläkten när temperaturen går under 3 plusgrader.

ollesgarde180311 5

Även en del av förkultiveringen har flyttats ut i växthuset.

ollesgarde180311 6

Men även utanför växthuset börja trädgården vakna. Vintergäck, det är en blomma som ger en hopp om att det blir vår även i år.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett utmärkt alternativ till stekt eller friterad potatis då man vill ha lite omväxling. Passar riktig bra till en god köttbit. Vi steker broccolin tillsammans med chili, vitlök och bacon i rktligt med olivolja.

Raggmunkar med stekt fläsk och lingon, en verklig klassiker när det gäller svensk husmanskost. Bull och Bratts raggmunkar är naturligtvis glutenfria. Rätten är både god och enkel att tillreda. Vill man göra det ännu enklare kan man göra rårakor.

Bull börjar med att fräsa ihop hackad gul lök, skivad vitlök och tärnad bacon. Därefter lägger han frysta haricot verts i fräset. Första gången Bull träffade på ett liknande sätt att tillreda bönor var i Spanien på sent 80-tal. Nu, drygt 20 år senare, är förmodligen Bulls variant ganska olik den spanska förlagan.

En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer. 

En enkel rätt som bygger på bra råvaror. Bra vinterrätt då man vid denna tid kan få tag på både fin torsk och riktigt goda räkor. Potatismos, gröna ärtor, skirat smör och riven pepparrot gör sedan rätten komplett.

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

Go to top