Utomhus ligger temperaturen runt noll eller därunder. Men vi börjar så smått att flytta ut odlingen i växthuset. Än så länge endast med köldhärdiga växter.

Pak Choi utplanterade i växthuset mars-18

Vi har drivit upp PakChoi inomhus. Dessa är nu utplanterade i växthuset.

Spenaten börjar gro i växthuset 11:e mars 2018

Redan i februari sådde vi lite olika grönsaker i en odlingsbädd i växthuset. Nu börjar spenaten gro. Väntar med spänning på groning av övriga såddar. Det har såtts bland annat rädisa, isbergsallad och presilja.

Byggfläkt håller frosten borta

Vår gamla byggfläkt hjälper till att hålla frosten borta i växthuset. Den har kopplats via en termostat, som syns på bilden nedan.

Frostvakt i växthuset

Denna lilla mojäng ser till att starta byggfläkten när temperaturen går under 3 plusgrader.

ollesgarde180311 5

Även en del av förkultiveringen har flyttats ut i växthuset.

ollesgarde180311 6

Men även utanför växthuset börja trädgården vakna. Vintergäck, det är en blomma som ger en hopp om att det blir vår även i år.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

Och vad är det för speciellt med vår variant? Vi gör den på ryggbiff, istället för oxfilé. Med det är ganska vanligt förekommande. Vi har trattkantareller i såsen. Dessutom rör vi ned riven, vällagrad västerbottenost i potatismoset. Osten och trattkantarellerna är nog det som sätter Bulls signatur på rätten.

Detta är väl ett av de mest klassiska smören, som passar väldigt bra till grillat nötkött. Bulls variant innehåller även lite pressad lime.

En rätt som aldrig är fel. Bull och Bratt startade med 250 g burgare, men insåg att detta kanske var lite mycket tillsammans med alla tillbehören. Viktigt är dock att burgarna görs på oxfärs av hög kvalité. Inspirationen till denna tallrik kommer från Palle på Bosjöklosters golfrestaurang (som numera är verksam på Kävlinge golfrestaurang) och Glorias i Lund. Vi tillagar burgarrna glutenfria, och ofta enligt LCHF. Därför är brödet borta, och potatisen ersätts ofta med blomkål som rostas i ugnen.

 

En rejäl lyxig och mättande sallad med rökt ål som passar utmärkt som en lunch rätt. Rökt ål är en passion hos Bull som han inte delar med Bratt

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

Go to top