Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Utomhus ligger temperaturen runt noll eller därunder. Men vi börjar så smått att flytta ut odlingen i växthuset. Än så länge endast med köldhärdiga växter.

Pak Choi utplanterade i växthuset mars-18

Vi har drivit upp PakChoi inomhus. Dessa är nu utplanterade i växthuset.

Spenaten börjar gro i växthuset 11:e mars 2018

Redan i februari sådde vi lite olika grönsaker i en odlingsbädd i växthuset. Nu börjar spenaten gro. Väntar med spänning på groning av övriga såddar. Det har såtts bland annat rädisa, isbergsallad och presilja.

Byggfläkt håller frosten borta

Vår gamla byggfläkt hjälper till att hålla frosten borta i växthuset. Den har kopplats via en termostat, som syns på bilden nedan.

Frostvakt i växthuset

Denna lilla mojäng ser till att starta byggfläkten när temperaturen går under 3 plusgrader.

ollesgarde180311 5

Även en del av förkultiveringen har flyttats ut i växthuset.

ollesgarde180311 6

Men även utanför växthuset börja trädgården vakna. Vintergäck, det är en blomma som ger en hopp om att det blir vår även i år.

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En god rätt som är enkel att tillaga då allt tillagas i en ugnsäker form. Bra bjudrätt då allt kan förberedas innan gästerna kommer, väl i ugnen sköter den sig själv. Servera gärna tzatziki till. Steken marineras med örtkryddor och späckas med vitlök. Grönsakerna kan varieras beroende på smak, tillgång och säsong.

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 150 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

En liten sås som passar att ringla över kött, t.ex. fläskfile med prosciutto. Serveras i mycket små mängder.

Då Bratt inte äter lever är detta en rätt Bull lagar oftast till sig själv då Bratt är bortrest på någon konferens. Rätten är enkel och snabb att tillreda. Receptet är lagom för två personer, så det finns en viss risk att Bull äter för mycket när han lagar den till sig själv. Det smakar nämligen väldigt bra, påstår Bull.

På nästan varje enklare krog och värdshus i Tyskland serveras det ett antal varianter på skinkschnitzlar. Ett bra sätt att variera en enkel rätt. Förutom "wiener art" hittar man  åtminstonde både "Jäger schnitzel" och "Zigeuner schnitzel". Kännetecknande för Jäger schnitzlen är svampsåsen. Så här har Bull och Bratt tolkat denna rätt, givetvis glutenfri. 

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Go to top