Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Utomhus ligger temperaturen runt noll eller därunder. Men vi börjar så smått att flytta ut odlingen i växthuset. Än så länge endast med köldhärdiga växter.

Pak Choi utplanterade i växthuset mars-18

Vi har drivit upp PakChoi inomhus. Dessa är nu utplanterade i växthuset.

Spenaten börjar gro i växthuset 11:e mars 2018

Redan i februari sådde vi lite olika grönsaker i en odlingsbädd i växthuset. Nu börjar spenaten gro. Väntar med spänning på groning av övriga såddar. Det har såtts bland annat rädisa, isbergsallad och presilja.

Byggfläkt håller frosten borta

Vår gamla byggfläkt hjälper till att hålla frosten borta i växthuset. Den har kopplats via en termostat, som syns på bilden nedan.

Frostvakt i växthuset

Denna lilla mojäng ser till att starta byggfläkten när temperaturen går under 3 plusgrader.

ollesgarde180311 5

Även en del av förkultiveringen har flyttats ut i växthuset.

ollesgarde180311 6

Men även utanför växthuset börja trädgården vakna. Vintergäck, det är en blomma som ger en hopp om att det blir vår även i år.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Vi smaksätter vår coleslaw med pepparot, svartpeppar och en aning salt. Det blir en frisk kålsallad som passar bra till grillade revben, eller en hamburgare.

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

Denna puré är ett utmärkt alternativ till potatismos som tillbehör till rimmad fläsklägg och liknande rätter. Men den ska serveras i bettydligt mindre, mängder än potatismos, den är nämligen mättande.

När Bull och Bratt var små, så var pressgurka ett måste till söndagsmiddagen. Söndagsmiddagen bestod oftast av någon form av stek. Denna gurka har nu fått renässans i Bull och Bratts kök.

På nästan varje enklare krog och värdshus i Tyskland serveras det ett antal varianter på skinkschnitzlar. Ett bra sätt att variera en enkel rätt. Förutom "wiener art" hittar man  åtminstonde både "Jäger schnitzel" och "Zigeuner schnitzel". Kännetecknande för Jäger schnitzlen är svampsåsen. Så här har Bull och Bratt tolkat denna rätt, givetvis glutenfri. 

Go to top