Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Ett enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grundinläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar, som får olika smaksättningar. Receptet räcker till ett julbord för 8 – 12 personer.

Recept, grundinläggning

3 burkar inläggningssill
4 dl vatten
6 dl socker
2 dl ättika 12%
1 morot
1 rödlök
15 korn krossad kryddpeppar
3 lagerblad

Gör så här, på ett ungefär

Värm vatten och socker. Rör om tills socker har löst sig. Låt svalna.
Skölj sillfiléerna. Skala och skiva rödlök och morot. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och ättika till lagen.
Varva sillfiléer, rödlök och morot i en stor burk. Häll över lagen. Låt stå kallt i 2–3 dygn.

trefiskarRecept för Löksill

1/3 av de inlagda sillfiléerna.
1 skivad rödlök.
6 kryddpepparkorn
1/3 av inläggningslagen till grundreceptet.

Beskrivning

Skär sillfiléerna i bitar. Varva bitarna med rödlöken i en burk eller skål. Häll över lagen.

Vodka- och limesill

1/3 av de inlagda sillfiléerna.
Finrivet skal av en lime.
Saften från en lime.
4 cl vodka.
2 dl creme fraiche

Beskrivning

Rör ihop vodka, limesaft, limeskal och creme fraiche. Torka av och skär sillfiléerna i bitar. Rör ner dessa i såsen.

Tandorisill

Här blandar vi en sås med 2 dl gräddfil, ½ dl majonnäs, 1 msk honung, och 1 msk tandorikrydda. Därefter skär vi sillen i bitar och rör ned dessa i såsen.

Låt sedan gärna sillinläggningarna stå några timmar, gärna över natten i kylen, innan servering så att smakerna hinner sätta sig.

Löksillen är väl nästan obligatorisk på julbordet.Men för övriga sillar är det fritt att variera smaksättningen. Currysill eller senapsill är populärt hos en del, och då kan man byta ut tandorikryddan mot dessa kryddor. Den som är riktigt vild och modig kanke försöker sig på en beasill, då kryddad med dragon, körvel och persilja. Inget som vi rekommenderar, men det går! 

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Vittvinsås

En sås som passar bra till torsk, lax och annan fisk. Såsen smaksätts bl.a. med brynt smör och får sin fina, mjuka konsistens genom att man rör ned vispad grädde strax innan [ ... ]

Filmjölksbröd
Nybakat glutenfritt filmjölksbröd

Här är ett jäst- och jäsfritt glutenfritt bröd som går snabbt att svänga ihop. Fullt med nyttiga fibrer, korn och frön. Är härligt nybakat eller skiva upp och frys in. De [ ... ]

Pommes frites
Bullobratts pommes fites

Pommes frites kan vara härliga, frasiga och läckra. Helt enkelt underbart goda. Eller kan det vara en mjuk, blöt och oljig historia som inte är särkilt aptitlig. Hemligheten m [ ... ]

Calamares enligt Bull
Calamares på Bullobratt's vis

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskring [ ... ]

Ångade tigerräkor på en bädd av glasnudlar
Vitlöksräkor med glasnudlar

Här ger vi oss på det kineskiska köket! Detta lär vara en tradionell kinesisk rätt, även om vi inte brukar stöta på den på den lokala kinakrogen. Smaksättningen sker med  [ ... ]

Glutenfria croissanter

Vi hittade ett recept på glutenfri smördeg som vi bara var tvungna att prova. Resultatet blev över förväntan, och det första vi bestämde oss att baka med denna deg var efter [ ... ]

Krusbärspaj
Krusbärspaj_med vaniljglass

Någon enstaka gång tillagar Bull en dessert. Denna gång skördades krusbär i vår trädgård, då passade det bra att göra en paj på dessa. Självklart är den glutenfri.&nbs [ ... ]

Nudelwok med Pak Choi och nötfärs
Nudelwok i pannai

Den här rätten tillagar man snabbt och enkelt. Och den smakar gott med sina asieninfluerade smaker. Den smaksätts med bland annat ingefära, vitlök, chili och ostronsås. Risnu [ ... ]

Go to top