Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.




Recept, grundinläggning
3 burkar inläggningssill

4 dl vatten

6 dl socker

2 dl ättika 12%

1 morot

1 rödlök

15 korn krossad kryddpeppar

3 lagerblad

Beskrivning
Värm vatten och socker. Rör om tills socker har löst sig. Låt svalna.

Skölj sillfiléerna. Skala och skiva rödlök och morot. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och ättika till lagen.

Varva sillfiléer, rödlök och morot i en stor burk. Häll över lagen. Låt stå kallt i 2–3 dygn.

Recept. Löksill
1/3 av de inlagda sillfiléerna.

1 skivad rödlök.

6 kryddpepparkorn

1/3 av inläggningslagen till grundreceptet.

Beskrivning
Skär sillfiléerna i bitar. Varva bitarna med rödlöken i en burk eller skål. Häll över lagen.

Recept för Vodka- och limesill
1/3 av de inlagda sillfiléerna.

Finrivet skal av en lime.

Saften från en lime.

4 cl vodka.

2 dl creme fraiche

Beskrivning
Rör ihop vodka, limesaft, limeskal och creme fraiche. Torka av och skär sillfiléerna i bitar. Rör ner dessa i såsen.

Tandorisill
Här blandar vi en sås med 2 dl gräddfil, ½ dl majonnäs, 1 msk honung, och 1 msk tandorikrydda. Därefter skär vi sillen i bitar och rör ned dessa i såsen.

 

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord.

Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

Denna mangochutney tillkom då Bratt tyckte det var för lite mangobitar i den man kunde köpa i affären. Nu slipper hon leta efter de åtråvärda mangobitarna i sina egna burkar. 

Bull och Bratt befinner sig på semester på golfresorten Mar Menor i södra Spanien. De bor in en lägenhet med ett ganska enkelt kök, begränsad köksutrustning, och har bara ett litet sortiment i speceriskåpen. Men så blir de sugna på en mustig gryta. Då skapar Bull köttgrytan MarMenor, enkel men riktigt god.

En svensk klassiker. Serveras bäst på julafton efter Kalle Anka, så alla har ro att sitta ned och äta. Ett gott öl och en god snaps till är väl nästan ett måste. Receptet räcket till 8–12 personer. Är man färre personer, så skala ned genom att plocka bort några rätter.

 

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

Go to top