Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Enkelt sätt att göra tre olika sillinläggningar, först gör man en grund-inläggning. Därefter delar man upp sillen i tre delar. Receptet räcket till ett julbord för 8 – 12 personer.




Recept, grundinläggning
3 burkar inläggningssill

4 dl vatten

6 dl socker

2 dl ättika 12%

1 morot

1 rödlök

15 korn krossad kryddpeppar

3 lagerblad

Beskrivning
Värm vatten och socker. Rör om tills socker har löst sig. Låt svalna.

Skölj sillfiléerna. Skala och skiva rödlök och morot. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och ättika till lagen.

Varva sillfiléer, rödlök och morot i en stor burk. Häll över lagen. Låt stå kallt i 2–3 dygn.

Recept. Löksill
1/3 av de inlagda sillfiléerna.

1 skivad rödlök.

6 kryddpepparkorn

1/3 av inläggningslagen till grundreceptet.

Beskrivning
Skär sillfiléerna i bitar. Varva bitarna med rödlöken i en burk eller skål. Häll över lagen.

Recept för Vodka- och limesill
1/3 av de inlagda sillfiléerna.

Finrivet skal av en lime.

Saften från en lime.

4 cl vodka.

2 dl creme fraiche

Beskrivning
Rör ihop vodka, limesaft, limeskal och creme fraiche. Torka av och skär sillfiléerna i bitar. Rör ner dessa i såsen.

Tandorisill
Här blandar vi en sås med 2 dl gräddfil, ½ dl majonnäs, 1 msk honung, och 1 msk tandorikrydda. Därefter skär vi sillen i bitar och rör ned dessa i såsen.

 

Lägg till kommentar

Lämna gärna en kommentar. Vi uppskattar feedback!

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Denna rätt lagas av Bratt till en något trött IT-konsult (Bull) och som konsulten verkligen uppskattar efter att ha stångats med diverse datasystem.

En variant på ljummen kycklingsallad som passar bra en dag när hungern inte är allt för stor. Kycklingen passar även som en buffé rätt, men kanske lite väl udda på ett julbord.

Då vi gör rätten på frysta kycklingfiléer och då marineringen tar endast 30 minuter, så är rätten både bekväm och ganska snabb att tillreda.

Detta är återigen en av barndomens höjdarrätter som vi har tagit in i vårt kök. Men smaken förändras, så vi har anpassat receptet en aning. Skorpmjöl tillför ju inget smakmässigt, så detta har vi ersatt med parmesan.

En matig och frisk sallad, som med fördel, kan ersätta potatissalladen till det grillade köttet. Perfekt för den som vill hålla igen på kolhydraterna. Denna rätt fann vi på Hotel Ebsens i Maribo, Danmark.

Bull tycker om bläckfisk i alla former, men Calamares a la Romana är ofta för mycket frityrsmet och för lite bläckfisk. Därför tillagar och serverar Bull sina bläckfiskringar så här. Receptet är inspirerat på något Bull läste i en av Nigellas kokböcker. En trevlig lunchrätt, menar Bull. En lite skål aioli, friterad persilja, lite citron och ett kuvertbröd till gör måltiden komplett.

Go to top