Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En liten omelett som kan ätas till frukost, då man känner för något annat än ägg och bacon. Eller komplettera med en liten sallad, och man får en utmärkt lunchrätt

 

Recept

3 ägg

1 msk vatten

Salt

1 skiva skinka, tärnad

Några skivor grevéost som tärnas

Smör för steking

Beskrivning

Tärna ost och skinka. Knäck äggen i en bunke, tillsätt en matsked vatten och lite salt. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Smält en klick smör i en stekpanna. Håll ganska låg stektemperatur.

Börja med att fräsa skinka lite lätt i smöret. Häll därefter på äggröran. Rör om lite lätt. Strö över osten. När omeletten har stelnat i botten, tar några minuter, vik ihop den. Vänd sedan, så den även blir stekt på denna sida. Låt steka några minuter.

Klart att servera!

 

Kommentarer   

# Ost och skinkomelettpermanent make up 2017-06-01 16:57
Great web site. Plenty of useful information here.
I'm sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious.

And obviously, thanks to your effort!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Fläskfilé brukar vara Bratts område, men Bull gör denna italienska rätt själv. Bull brukade oftast servera den lite annorlunda än normalt, med sin variant av ratatouille och en potatiskaka. Men numera serveras den vanligtvis med jasminris och tomatsås. Egentligen ska en piccata göras på kalv, men den blir utmärkt även på fläskfile.

Kännetecknande för den danska fläskesteken är den krispiga, frasiga svålen som sitter kvar på steken, samt att man serverar rödkål till. Så långt är de flesta kokböckerna överens, därefter varierar de nedtecknade recepten ordentligt. Här presenteras vår variant, detta sätt är enkelt och ger alltid ett bra resultat. Vi passar på att ugnsteka morötter tillsammans med steken, det blir jättegott!

Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.

Denna rätt har vi presenterat i lite olika skepnader under årens lopp. Men det är kul man kan utveckla sina recept. Karrén smaksätts med vitlök och örtkryddor. Nu tycker Bull att det hade blivit ännu bättre men en lammstek, men det är inte så populärt hos Bratt. Hur som helst, det blir en riktig god stek, och enkelt att tillaga då allt görs i ugn. En tzatziki passar bra till. 

Det finns vissa saker som Bratt ibland saknar från den tiden innan hon blev glutenintolerant och det är bland annat pizza. Bull har efter många försök utarbetat en glutenfri pizza deg som håller måttet, till och med kanterna som Bratt älskar blir bra. Det brukar bli lite skilda åsikter när fyllningen ska läggas på pizzan. Bull vill ha en balans på pizzan, inte för mycket och inte för lite. Bratt däremot vill ha mycket av allt och helst jätte mycket majskorn och bacon, detta har någon gång slutat med att Bull kallar Bratts pizza för en ”pluffs”.

En grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i. Den går bra att frysa in, så gör en stor sats.

 

Go to top