Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

En liten omelett som kan ätas till frukost, då man känner för något annat än ägg och bacon. Eller komplettera med en liten sallad, och man får en utmärkt lunchrätt

 

Recept

3 ägg

1 msk vatten

Salt

1 skiva skinka, tärnad

Några skivor grevéost som tärnas

Smör för steking

Beskrivning

Tärna ost och skinka. Knäck äggen i en bunke, tillsätt en matsked vatten och lite salt. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Smält en klick smör i en stekpanna. Håll ganska låg stektemperatur.

Börja med att fräsa skinka lite lätt i smöret. Häll därefter på äggröran. Rör om lite lätt. Strö över osten. När omeletten har stelnat i botten, tar några minuter, vik ihop den. Vänd sedan, så den även blir stekt på denna sida. Låt steka några minuter.

Klart att servera!

 

Kommentarer   

# Ost och skinkomelettpermanent make up 2017-06-01 16:57
Great web site. Plenty of useful information here.
I'm sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious.

And obviously, thanks to your effort!
Svara

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Se även våra recept på:

Torsk är som bäst under vintern, speciellt om när man får tag på Skrei torsken. Skrei fiskas bara mellan januari och april. Här låter vi råvaran tala för sig själv. Torsken sjuds försiktigt i saltat vatten och serveras med kokt potatis, kokt purjolök,  skirat smör och nyriven pepparrot. Suveränt gott i sin enkelhet.

Dessa gör vi på vildsvinsfärs, då denna har en väldigt lös konsistens vilket borde bli perfekt för wallenbergare. Till denna serveras en sås med svart trumpetsvamp och lättsockrade, rårörda lingon vilket förstärker känslan att detta är skogens mat. Potatismos och gröna ärtor ingår även i rätten, detta hör ju en Wallenbergare till!

Vi tolkar receptet på Wallenbergare väldigt fritt. Man behöver minska mängden grädde i färsen, när man har vildsvinsfärs. Den är nämligen väldigt lös. Vi har även ändrat kryddningen av färsen, vi tycker det blir gott med riven lök i färsen. Paneringen har vi numera slopat.

En härlig potatissallad som kan riva till i näsan. Denna potatissallad bör göras på nypotatis, en rätt som hör sommaren till. Passar gott till grillat.

 

Till jul äter skåningar brunkål, och halläningar äter långkål, dvs grönkål . Det säger åtminstonde traditionen. Men trots att Bull faktiskt är skåning, brukar han göra sin egen variant av grönkål till varje jul. Bull kryddar sin grönkål med muskot.

Ett mycket enkelt sätt att tillaga fisken, men ändå suveränt gott.  En återkommande rätt i det lilla vita huset under grillsäsongen. Välj fiskar med fast kött, och som har en egen ganska kraftig smak. Här låter vi nämligen råvaran bestämma smaken, kryddingen är minimal.

Detta är recept ger ca 60 köttbullar av den lilla storleken som passar på julbord och bufféer. Givetvis kan man likaväl forma större bullar av färsen. Utmaningen vid tillagningen av glutenfria köttbullar, är att ersätta ströbrödet. Lotta använder kokt potatis som ersättning. Detta ger en fin konsistens, och som bonus slipper man garanterat bismaken av gammalt bröd.

Go to top