Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Vi odlar potatis i 20 liters hinkar, vi sätter en potatis i veckan från början av mars till i början av juni. På så sätt får vi tillgång till nypotatis hela sommaren, cirka 1 kilo i veckan. Och nu den 13:e juni skördade vi första hinken. Läs vidare om hur denna serverades.

uer nypotatis 3

Det var en härlig försommarkväll. så självklart ska potatisen serveras nykokt till något grillat. Det finns även dill att skörda i trädgården, så såsen får bli en dillmajonäs. Rätten som vi åt var grillad hel fisk, en uer, sotad salladslök, kokt nypotatis och dillmajonäs. De gånger när Bull får bestämma blir det ofta fisk nämligen.

uer nypotatis 1

Fisken rensas. Skär 3 - 4 skåror på vardera sida av fisken. Därefter kryddas den med salt och citron i skårorna samt inuti med citron, salt svartpeppar och någon örtkrydda. Denna gång blev det färsk salvia.

uer nypotatis 2

Fisk och lök börja bli färdig att servera.

Fisken grillas på indirekt värme hela tiden, och vi vänder inte på fisken under tillagningen. Vi strör på en rejäl näve blötlagda rökspån av äppleträd på glöden, när vi lägger på fisken på grillen. Grillens lock hålls stängt och temperaturen bör ligga på 150 - 175 grader. En fisk på knappa kilot blir färdig på cirka 20 minuter.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

I vårt glutenfria kök väljer vi oftast bort brödet, det blir enklast så. Speciellt då vi försöker hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. Men nu försöker vi få till den ultimata vindaloo grytan, och till en indisk rätt passar en naanbröd väldigt bra till. Här är vårt första försök av få till ett glutenfritt naan. Det blev faktisk ganska bra! 

Här plockar vi fram Römertopfgrytan ur gömmorna. Kycklingen tillagas hel, köttet blir väldigt mört och saftigt med denna tillagningsmetod. Tillagningstiden är visserligen lång, men kräver knappt någon passning under tiden. Kanske är det läge att njuta av en liten drink framför den öppna brasan under tiden som grytan står i ugnen. Servera gärna en potatiskaka till.

I bland blir det över av skinksteken eller någon annan stek och då används denna till en härlig frittata på restaurangen Bella Lotta. Denna rätt räcker till två medelmåttligt hungriga golfare som ätit innan på dagen.

 

En grönsaksröra som kan passa till det mesta. Varför inte till Fläskfilé piccata, vilken är en av de fåtaliga fläskfilérätterna Bull själv håller i. Den går bra att frysa in, så gör en stor sats.

 

Här presenterar vi vår variant på grillad jerk chicken. Här fokuserar vi på hetta och krydda i marinaden, och låter det söta och fruktiga träda tillbaka. Absolut något för chilifantasten.

Fläskytterfilen grillas hel, på sommaren på terassen, och på vintern i ugnen. Bull späckar den med vitlök, och har örtkryddor i marinaden. Detta  ger en fin smak åt köttet. Servera gärna med zigeuner sås och potatiskaka. Välj gärna en liten fläskytterfile i butiken, dessa brukar smaka bäst.

Go to top