Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Utomhus ligger temperaturen runt noll eller därunder. Men vi börjar så smått att flytta ut odlingen i växthuset. Än så länge endast med köldhärdiga växter.

Vi sådde våra tomater för tidigt, de är så stora nu att de borde flyttas ut i växthuset. Men i början av mars är det inte att tänka på. Så vi behövde fixa någon form av växtbelysning snabbt och till ett hyfsat pris.

Februari, dagsljuset börjar blir längre, och vi ser fram mot kommande odlingsäsong. Som ska, och kommer bli, vår bästa någonsin. Under lampor och söderfönster förodlar vi för fullt.

I år har vi stora ambitioner när det gäller hemodlade grönsaker. Detta då vi byggde ett växthus som blev klart sent in i oktober.

Förodling 2018 av olika sorters chili, paprika och tomat

Här förodlar vi olika sorter av chili, paprika och tomat. Det finns ju ett helt spektrum mellan riktig het habanero till mild stor paprika. Här i mellan finns  piri-piri, jalapenos, padrones osv. De allra starkaste odlar vi inte, det ska ju smaka gott annars kan det så vara.

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Bratts stora intresse förutom golf är att plocka svamp. Det är svårt för Bratt att få med Bull till svampskogen då golfsäsongen fortfarande är i gång. Bull spelar hellre golf än plockar svamp. Men Bratt lyckades ett år med att få med Bull ut i svampskogen, det resulterade i trattkantarellsförråd som fortfarande varar efter 3 år. Och på detta svampförråd lagar Bull denna goda svampsoppa. Den är perfekt som förätt under vinterhalvåret.

Detta är en rätt som är enkel att tillaga. Den kan ätas varm eller med fördel kall. Den passar utmärkt som buffémat, både på julbordet, påskbuffen eller på studentfesten. Receptet är inte unikt för Bull och Bratt, utan vi tillagar denna rätt ganska traditionellt. Vi vispar ihop majonäsen själv, då vi vill ha lite mer syra och sting i den än normalt, men en genväg är givetvis att röra ned dillen i färdigköpt majonäs.

När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.

 

Färserad paprika hade vi inte ätit sedan tidigt 80-tal, då Bull en kväll tyckte att det var alltför många paprikor i kylskåpet. Recepten vi hittade i Bulls gamla kokböcker kändes förlegade, så vi provade en egen, ny variant på maträtten. Det fanns både röda, gula och gröna paprikor i kylen, och vi provade alla. Finast smak får man med gröna paprikor anser både Bull och Bratt. Vi serverade endast en tomatsås till, och då får man räkna med att det går åt två paprikor per person.

Julbordens traditionella revben är, enligt Bull och Bratt's mening, en ganska trist historia. Grå, torra, trådiga och ganska smaklösa. Det är dax för lite nytänkande, här presenteras fräschare variant. Det är inget speciellt juligt med dessa revben, utan dessa revben passar till bufféer året om.

Denna rätt är enbart till för Bull. Bull passar på när Bratt inte är hemma. Skulle Bratt vara hemma får potatismosen serveras med en skiva grillad ryggbiff och rödvinsås. Eventuell överbliven sill läggs in med ättika och rödlök, gott dagen därpå.

 

Go to top