Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Februari, dagsljuset börjar blir längre, och vi ser fram mot kommande odlingsäsong. Som ska, och kommer bli, vår bästa någonsin. Under lampor och söderfönster förodlar vi för fullt.

förkultivering feb 2018 1

Här har vi småplantor av många olika tomater, chilis, paprikor, gurkor och aubergine och lite annat. Det blev visst drygt 10 olika sorters tomater, 6 sorters chili och 3 olika typer av paprikor. Vi lär fylla växthuset!

förkultivering feb 2018 2

Samma odling från annan vinkel. Vi har PakChoi som växer vid kanterna. Dessa tänker vi plantera ut i en odlingsbädd i växthuset om någon vecka. Denna kål tål nämligen frostnätterna, och ska kunna växa  när vi har åter 10 timmars dagsljus.

I miniväxthus i våra fönster driver vi upp bl.a. sparris från frö, charlottenlök, silverlök, brocolli, brysselkål, och majs. Måtte det bara bli vår så vi kan plantera ut innan växterna blir alltför stora.

förkultivering feb 2018 3

Här har vi redan sått persilja och machesallad i växthuset. Försöker tänja lite på gränserna när man kan börja odla. Dessa örter tål frost, och på soliga dagar stiger temperaturen till tjugo grader i vårt växthus. Här är vi glatt inspirerade av bloggare och skribenter som försöker att odla året runt, ta exempelvis en titt på Sara Bäckmo; Skillnadens trädgård

förkultivering feb 2018 4

Och i pallkragen till vänster har vi även sått spenat och rädisa.

Utanför blommar vintergäcken, fina knoppar i snödropparna och krokusen skjuter skott. Så visst är våren på väg

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Detta är väl en ganska klassisk husmansrätt, som kan smaka riktigt gott då och då. Vi lägger ett stekt ägg ovanpå, och serverar stekt tomat och lite kokt potatis till.

Glutenfri pasta smakar förvisso inte lika bra som den som är gjord på durumvete, och vi förespråkar en måttligt kolhydratsnål diet. Men ibland blir man riktigt sugen på denna klassiker som på ren svenska kallas spagetti med köttfärssås. Så här är vår variant, kanske med lite mer sting än vanligt.

En rejäl lyxig och mättande sallad med rökt ål som passar utmärkt som en lunch rätt. Rökt ål är en passion hos Bull som han inte delar med Bratt

För det mesta grillas fläskkarré i skivor vilket fungerar riktigt bra. Utmärkt på t.ex. en campingsemester då det både är snabbt och enkelt. Fungerar även på enkla grillar. I dessa fall köper man kanske till och med köttet färdigmarinerat.

Men i det här receptet tar vi smakupplevelsen till högre höjder. Tricken är att tillaga en hel bit, indirekt grillad i en klotgrill. En god och stark hemgjord marinad. Samt rökspån från körsbärsträd. Tillagningstiden blir förvisso längre, men man blir rikt belönad för att man tar sig denna tid.

Helstekt oxfilé på en bädd av rucola, kryddsmör ”Café de Paris”, och brynta färska champinjoner bildar stommen i denna rätt. Tillbehören är klyftpotatis och ugnsbakade grönsaker, tomat, majskolv, och gärna spetsig vit paprika. Kanske en ungsbakad rödlök. Recept för två hungriga, där en av de två hungriga just erövrat den gröna nyckeln efter en tuff golfmatch.

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

Go to top