Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Februari, dagsljuset börjar blir längre, och vi ser fram mot kommande odlingsäsong. Som ska, och kommer bli, vår bästa någonsin. Under lampor och söderfönster förodlar vi för fullt.

förkultivering feb 2018 1

Här har vi småplantor av många olika tomater, chilis, paprikor, gurkor och aubergine och lite annat. Det blev visst drygt 10 olika sorters tomater, 6 sorters chili och 3 olika typer av paprikor. Vi lär fylla växthuset!

förkultivering feb 2018 2

Samma odling från annan vinkel. Vi har PakChoi som växer vid kanterna. Dessa tänker vi plantera ut i en odlingsbädd i växthuset om någon vecka. Denna kål tål nämligen frostnätterna, och ska kunna växa  när vi har åter 10 timmars dagsljus.

I miniväxthus i våra fönster driver vi upp bl.a. sparris från frö, charlottenlök, silverlök, brocolli, brysselkål, och majs. Måtte det bara bli vår så vi kan plantera ut innan växterna blir alltför stora.

förkultivering feb 2018 3

Här har vi redan sått persilja och machesallad i växthuset. Försöker tänja lite på gränserna när man kan börja odla. Dessa örter tål frost, och på soliga dagar stiger temperaturen till tjugo grader i vårt växthus. Här är vi glatt inspirerade av bloggare och skribenter som försöker att odla året runt, ta exempelvis en titt på Sara Bäckmo; Skillnadens trädgård

förkultivering feb 2018 4

Och i pallkragen till vänster har vi även sått spenat och rädisa.

Utanför blommar vintergäcken, fina knoppar i snödropparna och krokusen skjuter skott. Så visst är våren på väg

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Receptet bygger på ett semesterminne från Teneriffa. När vi promenerade hem från golfbanan efter dagens golfspel stannade vi till vid en liten restaurang, eller snarare en liten bar. Där satt vi och njöt i eftermiddagsolen, drack kall öl och åt deras underbara gambas.

En gammal klassiker som Bull åt ofta innan han träffade Bratt och som helt fallit i glömska, men är nu åter på menyn i det lilla huset på Hörbyvägen. Detta är en rätt som tillagas med billiga råvaror, men blir ändå riktigt god.

 

En rätt med både inspiration från det bayerska som det indonesiska köket, men receptet är skapat av oss själva. Kombinationen surkål, potatismos och rökt fläsk härrör från den bayerska kokkonsten. Att krydda surkål med chili, vitlök och ingefära är av orientalisk ursprung. Fyllningen till kassler är Bratt’s egen uppfinning. Receptet är avsett för två.

 

En het Thai inspirerad gryta. Den smakar thailändskt, men rätten är skapad av Bull själv i Sverige. Servera med jasminris och gärna en liten sidosallad. Ett gott öl passar bra till. Receptet räcket till 4 – 8 personer, beroende på hur hungring man är.

Detta är en rätt som är enkel att tillaga. Den kan ätas varm eller med fördel kall. Den passar utmärkt som buffémat, både på julbordet, påskbuffen eller på studentfesten. Receptet är inte unikt för Bull och Bratt, utan vi tillagar denna rätt ganska traditionellt. Vi vispar ihop majonäsen själv, då vi vill ha lite mer syra och sting i den än normalt, men en genväg är givetvis att röra ned dillen i färdigköpt majonäs.

Go to top