Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Februari, dagsljuset börjar blir längre, och vi ser fram mot kommande odlingsäsong. Som ska, och kommer bli, vår bästa någonsin. Under lampor och söderfönster förodlar vi för fullt.

förkultivering feb 2018 1

Här har vi småplantor av många olika tomater, chilis, paprikor, gurkor och aubergine och lite annat. Det blev visst drygt 10 olika sorters tomater, 6 sorters chili och 3 olika typer av paprikor. Vi lär fylla växthuset!

förkultivering feb 2018 2

Samma odling från annan vinkel. Vi har PakChoi som växer vid kanterna. Dessa tänker vi plantera ut i en odlingsbädd i växthuset om någon vecka. Denna kål tål nämligen frostnätterna, och ska kunna växa  när vi har åter 10 timmars dagsljus.

I miniväxthus i våra fönster driver vi upp bl.a. sparris från frö, charlottenlök, silverlök, brocolli, brysselkål, och majs. Måtte det bara bli vår så vi kan plantera ut innan växterna blir alltför stora.

förkultivering feb 2018 3

Här har vi redan sått persilja och machesallad i växthuset. Försöker tänja lite på gränserna när man kan börja odla. Dessa örter tål frost, och på soliga dagar stiger temperaturen till tjugo grader i vårt växthus. Här är vi glatt inspirerade av bloggare och skribenter som försöker att odla året runt, ta exempelvis en titt på Sara Bäckmo; Skillnadens trädgård

förkultivering feb 2018 4

Och i pallkragen till vänster har vi även sått spenat och rädisa.

Utanför blommar vintergäcken, fina knoppar i snödropparna och krokusen skjuter skott. Så visst är våren på väg

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Trots att vi kryddar laxen med cayennepeppar är det inte denna hetta namnet syftar på. Utan för att vi röker den i klotgrillen vid riktigt hög temperatur, ca 220 grader. Alltså högre temperatur än normalt för rökning. Resultatet blir gott, kanske lite mitt emellan rökt och grillad lax. Tillagningstiden blir kortare än vid traditionell rökning. Servera gärna med vår romsås, kokt potatis och lite sallad.

En användbar,god och lättlagad potatisrätt när man tröttnat på kokt potatis och potatisklyftor. 

Tonfisk med sås av tomater, basilika, vitlök och vitt vin är en italiensk festmåltid. När Lidl hade djupfrysta tonfiskkotletter var denna rätt populär hos Bull och Bratt, då var den dessutom prisvärt. Servera gärna med lantbröd, kokt potatis, och flingsalt

 

Att själv lägga in gurkan, betyder både godare gurka och bättre hållbarhet. Det här receptet härstammar från samma faster som ligger bakom våra inlagda rödbetor.

Dessa gör vi på vildsvinsfärs, då denna har en väldigt lös konsistens vilket borde bli perfekt för wallenbergare. Till denna serveras en sås med svart trumpetsvamp och lättsockrade, rårörda lingon vilket förstärker känslan att detta är skogens mat. Potatismos och gröna ärtor ingår även i rätten, detta hör ju en Wallenbergare till!

Vi tolkar receptet på Wallenbergare väldigt fritt. Man behöver minska mängden grädde i färsen, när man har vildsvinsfärs. Den är nämligen väldigt lös. Vi har även ändrat kryddningen av färsen, vi tycker det blir gott med riven lök i färsen. Paneringen har vi numera slopat.

Här flörtar vi åter med det tyska köket, men kryddar surkålen på indonesiskt sätt! Detta är kraftig mat, med lite annorlunda smaker. Detta är en rätt som först väckte vilda protester hos Bratt, men efter smakat Bulls delikata anrättning äter numera Bratt med god aptit. Receptet bör räcka väl till 2-3 personer.

 

Go to top