Denna webplats använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa innehåll och annonser, och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med annons- och analysföretag vi samarbetar med. Genom att använda vår webplats, så godkänner du att vi får placera dessa typer av cookies på din enhet.

View e-Privacy Directive Documents

Du har tackat nej till cookies. Detta beslut kan återkallas.

Du har godkänt att cookies får placeras på din dator. Detta beslut kan återkallas.

Februari, dagsljuset börjar blir längre, och vi ser fram mot kommande odlingsäsong. Som ska, och kommer bli, vår bästa någonsin. Under lampor och söderfönster förodlar vi för fullt.

förkultivering feb 2018 1

Här har vi småplantor av många olika tomater, chilis, paprikor, gurkor och aubergine och lite annat. Det blev visst drygt 10 olika sorters tomater, 6 sorters chili och 3 olika typer av paprikor. Vi lär fylla växthuset!

förkultivering feb 2018 2

Samma odling från annan vinkel. Vi har PakChoi som växer vid kanterna. Dessa tänker vi plantera ut i en odlingsbädd i växthuset om någon vecka. Denna kål tål nämligen frostnätterna, och ska kunna växa  när vi har åter 10 timmars dagsljus.

I miniväxthus i våra fönster driver vi upp bl.a. sparris från frö, charlottenlök, silverlök, brocolli, brysselkål, och majs. Måtte det bara bli vår så vi kan plantera ut innan växterna blir alltför stora.

förkultivering feb 2018 3

Här har vi redan sått persilja och machesallad i växthuset. Försöker tänja lite på gränserna när man kan börja odla. Dessa örter tål frost, och på soliga dagar stiger temperaturen till tjugo grader i vårt växthus. Här är vi glatt inspirerade av bloggare och skribenter som försöker att odla året runt, ta exempelvis en titt på Sara Bäckmo; Skillnadens trädgård

förkultivering feb 2018 4

Och i pallkragen till vänster har vi även sått spenat och rädisa.

Utanför blommar vintergäcken, fina knoppar i snödropparna och krokusen skjuter skott. Så visst är våren på väg

Annonser:

Matklubbens Topplista

myTaste.se

Följ oss på

Follow

Se även våra recept på:

Helstekt fläskfile serverad med champinioner och parmesanflarn på en bädd av spenat. Enkelt och gott!

En lättlagad kall örtsås som passar bra till fisk, framför allt till kokt lax. Den är populärast på sommaren då det går att hämta örtkryddorna direkt i kryddträdgården.

Detta är en av favoriträtterna hos Bull och Bratt. Gott, och med ganska kort tillagningstid. Det gäller bara att man har plockat tillräckligt med trattkantareller under hösten. Det är även en bra bjudrätt, då det är enkelt att tillaga flera portionsbitar samtidigt.

En enkel fransk purjo- och potatissoppa som passar utmärkt som förrätt. Serveras rykande het på vintern, och svalkande kall under sommaren. Strö gärna på knaperstekta bacontärningar och hackad gräslök vid servering.

En het och mustig variant av Biff Stroganoff. I stället för ris prova att servera med klyftpotatis. Receptet räcker till 3 – 6 personer, beroende på hur hungring man är. Gör gärna dubbel sats, och frys hälften.

En liten sås för oss som gillar vitlök. Den är lätt att röra ihop, är dryg, och god hållbarhet. Passar bra till grillat, eller i en tallrik bouillabaisse, och på julbordet som tillbehör åt patén.

Go to top