Ett gott kryddsmör som passar väldigt bra till att ersätta citronsskivan med anjovis på wienerschnitzeln. Gott till grillat, både kött och fisk. Vi vispar smöret för att få en luftigare, mjukare konsistens.
Recept
Måtten är en anvisning, kan varieras beroende på tycke och smak.
3 msk kapris
150 gram smör
Flingsalt
Eventuellt lite citronsaft
Gör så här, på ett ungefär
Hacka kaprisen, och häll ner dem i en liten bunke. Skär två tredjedelar av smöret i centimeterstora kuber och blanda ned dessa med kaprisen. Skira resterande smör.
Häll det skirade smöret ned i bunken. Salta. Rör runt, eller vispa, med en gaffel tills det har blivit en jämn konsistens. Lägg över i en serveringskål, och låt vila i kylskåp en kvart innan servering.
Gör man stora mängder, kan man med fördel använda en elvisp för vispningen. Vill man göra det extra elegant, kan man spritsa det mjuka smöret.
Comments powered by CComment