En god rödvinssås som är både enkel att laga, och glutenfri. Superb till entrecote och tournedos. Receptet räcker till 2 – 4 personer.
Vi har inget socker i vår rödvinsås. Av någon outgrundlig anledning förekommer det ofta socker i recepten till rödvinssås. Det behövs inget socker. Det blir sämre med socker i såsen. Så inget socker!
Recept
½ gul lök, eller en charlottenlök
1,5 dl rödvin
1,5 dl vatten
svartpeppar
2 msk Bongs oxfond
1 msk kinesisk soja
½ msk smör
Maizena redning
En skvätt olivolja
Beskrivning
Finhacka löken, och fräs densamma tillsammans med grovmalen svartpeppar i oljan utan den får färg. Häll därefter i vin, vatten, fond och soja. Reducera till ca 60 %. Sila bort löken. Red av med maizena. Blanka slutligen av såsen med en liten klick smör. Enkelt eller hur? Såsen är klar att servera efter 20 minuter!
Comments powered by CComment