När Bull inte har tid att laga mat överlämnar han över matlagningen till Bratt. Då bjuder Bratt oftast på någon form av fläskfilé. Denna fläskfilé serveras med klyftpotatis och räcker till två personer.
Recept
Ca 400 g fläskfilé
Fyllning:
10-12 hackade gröna oliver med pimentos
Ca 50 g hackad fetaost utan fårsmak
Tzatsiki
½ gurka salt
2 dl avrunnen yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk god olivolja.
Eventuellt lite hackad mynta
Beskrivning
Riv gurkan och strö lite salt över, låt stå 30 min. Krama ut vätskan från den rivna gurkan. Tillsätt yoghurten och blanda. Pressa ned vitlök och tillsätt eventuellt lite mynta.Skär upp filén och banka ut den något. Lägg fyllningen i mitten och rulla ihop filén, sätt tandpetare så att den håller ihop. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i en stekpanna. Sätt därefter in filén ca 13-15 min i 250 grader.Låt filén vila ca 6 min innan den skärs upp. Servera med klyftpotatis.
Comments powered by CComment