Det är ganska lätt att ställa om till glutenfri matlagning.
Bechamelsås
Ersätt vetemjölet med rismjöl. Laga såsen sedan som vanligt. Möjligen får man justera mängden mjöl, då mängden stärkelse kan skilja.
Panko
Krossad cornflakes blir utmärkt glutenfri panko. Det finns även glutenfri panko att köpa, men påsen innehåller krossad cornflakes eller liknande. Det är klart lönsamt att krossa själv!
Panering
Ersätt vetemjölet med rismjöl. Köp glutenfritt ströbröd eller krossa cornflakes finare än till panko.
Bakning:
Tillsätt xantangummi. Då blir de glutenfria degarna hanterbara, de går då att kavla och forma. Man kan till och med göra sin egen pasta med en vanlig pastamaskin. Eller gör en glutenfri smördeg och baka härliga croissanter. Se vidare på våra recept.
Redning
Använd Maizena redning. Den fungerar utmärkt till nästan all redning. Mycket praktisk och lättanvänd. Klumpar sig inte och bränner inte vid. Även om man tål gluten så är maizena mycket trevligare att arbeta med än vetemjöl.
Comments powered by CComment