Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då passar denna drink utmärkt. Det är ju främst den avkopplande stunden man är ute efter, inte spriten.
Nu brukar ju Bloody Marys och för den delen Virgin Marys serveras i större mängd och i större glas. Men vi har gjort en lite kryddstarkare, mer kompakt variant som passar som cocktail, då i ett glas avsett för just cocktails. Favorit som före-maten-drinken hos oss är annars en Dry Martini Cocktail, slarvigt benämt som Dry Martini eller ännu värre "Draja". Mer om denna cocktail i ett annat recept på denna blogg.
Men så förekommer det att vi har beredskap, kvälls-, natt- och helgarbete. Eller på sommaren vill kanske Bull kunna köra ned till golfbanan för att träna efter kvällsmaten. Det är vid tillfällen som dessa som denna drink kommer väl till pass.
Så här blandar vi drinken.
Receptet avser 2 personer.
Tag fram 2 cocktailglas. Fyll en shaker till hälften med is, häll gärna även is i glasen så de blir riktigt kalla. Häll därefter följande ingredienser i shakern:
- 12 cl tomatjuice
- 2 cl nypressad citronsaft
- 2 cl nypressad limesaft
- Ett par, tre varv på kvarnen med svartpeppar i.
- Sellerisalt
- Några rejäla stänk tabascosås
- 1 tsk worchestersås
Därefter sätt på locket på shakern och skaka ordentligt. Häll bort isen från glasen och servera drinken i dessa.
Har man nu inte både lime och citron hemma, så går det bra med enbart citron eller enbart lime.
Sellerisalt kan var lite svårt att få tag på i de vanliga livsmedelsbutikerna, vi lyckades hitta vårt först nere i Tyskland. Men det finns kryddbutiker på nätet som säljer detta. En del föreslår att man ersätter sellerisaltet med örtsalt. Hur detta blir har vi ingen aning om och det är inget vi kan rekommendera.
Comments powered by CComment