Vi tycker det är skönt att koppla av över en drink före maten. Men vId vissa tillfällen är det inte lämpligt med alkohol även om det råkar vara fredagskväll, och då passar denna drink utmärkt. Det är ju främst den avkopplande stunden man är ute efter, inte spriten.

Nu brukar ju Bloody Marys och för den delen Virgin Marys serveras i större mängd och i större glas. Men vi har gjort en lite kryddstarkare, mer kompakt variant som passar som cocktail, då i ett glas avsett för just cocktails. Favorit som före-maten-drinken hos oss är annars en Dry Martini Cocktail, slarvigt benämt som Dry Martini eller ännu värre "Draja". Mer om denna cocktail i ett annat recept på denna blogg.

Men så förekommer det att vi har beredskap, kvälls-, natt- och helgarbete. Eller på sommaren vill kanske Bull kunna köra ned till golfbanan för att träna efter kvällsmaten. Det är vid tillfällen som dessa som denna drink kommer väl till pass.Bull serverar en Virgin Mary cocktail

Så här blandar vi drinken.

Receptet avser 2 personer.

Tag fram 2 cocktailglas. Fyll en shaker till hälften med is, häll gärna även is i glasen så de blir riktigt kalla. Häll därefter följande ingredienser i shakern:

  • 12 cl tomatjuice
  • 2 cl nypressad citronsaft
  • 2 cl nypressad limesaft
  • Ett par, tre varv på kvarnen med svartpeppar i.
  • Sellerisalt
  • Några rejäla stänk tabascosås
  • 1 tsk worchestersås

Därefter sätt på locket på shakern och skaka ordentligt. Häll bort isen från glasen och servera drinken i dessa.

Har man nu inte både lime och citron hemma, så går det bra med enbart citron eller enbart lime.

Sellerisalt kan var lite svårt att få tag på i de vanliga livsmedelsbutikerna, vi lyckades hitta vårt först nere i Tyskland. Men det finns kryddbutiker på nätet som säljer detta. En del föreslår att man ersätter sellerisaltet med örtsalt. Hur detta blir har vi ingen aning om och det är inget vi kan rekommendera.

Comments powered by CComment

Våra senaste recept

onsdag, 12 juni 2024 08:45

Detta är nästan som att koka soppa på en spik. Vi gör nämligen en god soppa på sådant som ofta åker i avfallet.

tisdag, 04 juni 2024 07:44

Vi gör vår egen färskost. På våren smaksätter vi den med ramslök. Senare på året tar vi gräslök och vitlök.

söndag, 10 mars 2024 09:39

Havskatt som är tillagad med inspiration från det asiatiska köket. Spännande, eller hur? Dessutom väldigt gott!

fredag, 23 februari 2024 10:45

Det började med att det låg en trist, kvarglömd broccoli i kylen och slutade med en riktigt god soppa.

Spara
Användareinställningar för cookies
Vi använder cookies för att förbättra våra tjänster och förbättra din upplevelse. Om du inte godkänner valfria cookies nedan kan din upplevelse påverkas.
Det är OK
Neka allt
Läs mer ...
Analytics
Analyserar data för att mäta effektiviteten hos en webbplats och hur användarna nyttjar den samma.
Google Analytics
Godkänn
Neka
Marketing
Analysering av den kommersiella strategin, används i första hand för marknadsstudier.
Facebook
Godkänn
Neka
DoubleClick/Google Marketing
Godkänn
Neka