Serverat! Strö nu rejält med nyriven parmesan på!
Recept för såsen
Passar bra att frysa in, så gör en rejäl sats.
De flesta ingredienserna till såsen. Vinet är till kocken!
1 kg oxfärs
3 burkar tomater
5 gula lökar
8 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd chili
1 oxbuljongtärning
vatten
Svartpeppar, eventuellt salt
Oregano, 1 msk torkad
Olivolja för stekning
Gör så här
Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva chilin i tunna skivor. Tärna paprikan i centimeter stora bitar.
Löken hackad |
Chili och vitlök skivad |
Häll en skvätt olivolja i en rejäl stekgryta. Börja med att fräsa löken tills den blir mjuk, men utan att den tar färg. Häll därefter i resten av grönsakerna och låt dessa fräsa ett tag under omröring.
Tillsätt där efter köttfärsen. Höj värmen en aning. Bryn färsen under omröring, så den blir riktigt finfördelad. Peppra
Lök och grönskaer fräses. |
Färsen bryns. |
Häll därefter tomater, späd med vatten. Tillsätt buljongtärningen och oreganon. Snåla inte med denna krydda.
Låt koka ihop. Bör kokas i 20 minuter. Eventuellt red av med lite Maizena.
Sätt på vatten för pastan. Bull vill ha riktig pasta, så vi har 2 grytor för pastan. Kok pastan enligt anvisningarna. Bratt vill ha en matsked olja i vattnent för den glutenfria pastan. Under tiden riv parmesanen. När pastan är färdigkokt, häll av vattnet i durkslag. Blanka sedan pastan med en rejäl klick smör, krydda med svartpeppar och salt. Strö lite persilja över.
Ett naturligt glutenfritt och kolhydratsnålt alternativa till pastan är vitkål.
... och Bulls pastaval, på durum |
|
Glutenfri pasta som Bratt tycker om |
Glöm inte att riva parmesan! |
Comments powered by CComment