Vi skapade en för oss ny sås, en portvinssås, som vi serverade till rostbiffstek och potatiskaka. Mycket lyckat. Den är lättlagad och som sagt riktigt god.
Recept
1 charlottenlök, finhackad
1 msk smör
Svartpeppar
1 dl portvin
1 dl grädde
1 dl cremé fraiche
1 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
Maizena redning
Eventuellt någon matsked sky från steken
Gör så här, på ett ungefär
Börja med att fräsa den finhackade charlottenlöken i smör. Detta på låg värme, den ska inte brynas utan snarare smälta i smöret. Mal svartpeppar över fräset. Det ska fräsas i flera minuter, löken ska bli riktigt mjuk.
Därefter tillsätts övriga ingredienser, förutom redning och steksky. Kok upp. Låt det sedan puttra försiktigt under minst 20 minuter, gärna 30 minuter. Detta för att bli av med den råa gräddsmaken.
Red därefter av med maizena. Och om man får någon fin sky från steken som ska serveras till sammans med såsen, tillsätt då gärna någon matsked av denna.
Comments powered by CComment